Ουκρανία | Η χρήση του μη επανδρωμένου οχήματος THeMIS στο πεδίο της μάχης
Defence Redefined
Published on 11/01/2024 at 16:22

Η Milrem Robotics εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την χρήση του μη επανδρωμένου οχήματος (UGV), THeMIS, από τις Ουκρανικές δυνάμεις στον πεδίο της μάχης. 

Η εταιρεία έχει αποστείλει 14 μη επανδρωμένα οχήματα THeMIS στην Ουκρανία. Τα 7 από αυτά χρησιμοποιούνται για μεταφορά φόρτου και τραυματιών (CASEVAC) και τα υπόλοιπα 7 οχήματα είναι ενισχυμένα με εξοπλισμό της γαλλικής CNIM και χρησιμοποιούνται για αποστολές αποναρκοθέτησης και εκκαθάρισης δρομολογίων.

Τα THEMIS έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αντιαρματικών ναρκών για την επιτάχυνση των επιχειρήσεων ναρκοθέτησης. Οι μονάδες που χρησιμοποιούν τα συστήματα και οι θέσεις ανάπτυξης παραμένουν απόρρητες.

Διαβάστε επίσης: THeMIS | Ο ορισμός του modularity από την Milrem Robotics στην DIMDEX 2022 | Φωτογραφίες και VIDEO

Η Milrem Robotics υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας με την Ουκρανική Αμυντική Βιομηχανία (UDI), η οποία συγκεκντρώνει τις εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία περιγράφει λεπτομερώς διάφορες δραστηριότητες μεταξύ της εταιρείας και των μελών της UDI.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα μέρη θα ξεκινήσουν στρατηγική συνεργασία για τον προσδιορισμό των απαιτήσεων της Ουκρανίας για να ενισχύσουν τις δυνατότητες των ενόπλων μονάδων της Ουκρανίας στον πόλεμο και μετά τον πόλεμο. Οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα ενσωματώσουν την εμπειρία του πολέμου της Ουκρανίας στα υπάρχοντα ρομποτικά και αυτόνομα συστήματα της Milrem Robotics και θα αναπτύξουν νέα προϊόντα για τη δημιουργία των επανδρωμένων και μη επανδρωμένων δυνατοτήτων σε πολλούς τομείς για την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Το THeMIS στην Ουκρανία – Το μη επανδρωμένο όχημα της Milrem Robotics δοκιμάζεται στο πεδίο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This