Το THeMIS στην Ουκρανία – Το μη επανδρωμένο όχημα της Milrem Robotics δοκιμάζεται στο πεδίο
Defence Redefined
Published on 21/12/2022 at 18:56

Η ευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης ρομποτικής και αυτόνομων συστημάτων, Milrem Robotics, και η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου σύμβαση για την παράδοση 14 μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους THEMIS (UGV) στην Ουκρανία.

Από τα 14 μη επανδρωμένα οχήματα, τα επτά αποτελούν τη διαμόρφωση CASEVAC για μεταφορά τραυματιών από το πεδίο μάχης και έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Τα άλλα επτά, που θα παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2023, θα διαμορφωθούν για εκκαθάριση διαδρομής με φόρτο από τη γαλλική εταιρεία CNIM Systèmes Industriels. Η χρηματοδότηση γίνεται από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

THeMIS Cargo CASEVAC

Η Milrem Robotics παρέδωσε ένα CASEVAC THEMIS σε μια ουκρανική οργάνωση εντός του έτους, ενώ το Russian Centre for Analysis of Strategies and Technologies δημοσιοποίησε πως το THeMIS “καταζητείται” από τις Ρωσικές Δυνάμεις με “έπαθλο” 15.482 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης: THeMIS | Ο ορισμός του modularity από την Milrem Robotics στην DIMDEX 2022 | Φωτογραφίες και VIDEO

Το THeMIS αποτελεί μη επανδρωμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων (UGV), το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από 11 κράτη μεταξύ αυτών το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Εσθονία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ ενώ έχει δοκιμαστεί εντός του πλαισίου ασκήσεων αλλά και σε επιχειρήσεις στο Μάλι. Είναι επίσης μέρος προγραμμάτων που εμπλέκουν συνολικά 16 κράτη καθώς και του ευρωπαϊκού προγράμματος iMUGS για μια ανάπτυξη μας αρθρωτής και κλιμακούμενης αρχιτεκτονικής για υβριδικά επανδρωμένα και μη επανδρωμένα συστήματα.

Παρέχει υποστήριξη στα πεζοπόρα τμήματα ενώ μέσω των λειτουργιών του οι κατασκευαστές θεωρούν πως μπορεί να μειώσει και τον αριθμό του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού επί του πεδίου. Λειτουργεί με υβριδική μηχανή πετρελαίου και ηλεκτρική γεννήτρια και η αρθρωτή του δομή του επιτρέπει να τροποποιηθεί ανάλογα σε διάφορες εκδόσεις.

Οι εκδόσεις αυτές περιλαμβάνουν τις CARGO για μεταφορά φορτίου, τραυματιών και όλμων, τις εκδόσεις COMBAT με δυνατότητα προσθήκης πολυβόλου, οπλοβομβίδων 40χιλ, πυροβόλου 30χιλ, αντιαρματικών συστημάτων ακόμα και περιφερόμενων πυρομαχικών HERO, ενώ υπάρχει έκδοση για ναρκαλιευτικές αποστολές και εκδόσεις για παρατήρηση και συλλογή πληροφοριών.

*Φωτογραφίες αρχείου

Διαβάστε επίσης: iMUGS | Επιχειρησιακές δοκιμές με αυτόνομες μη επανδρωμένες πλατφόρμες στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This