Ουκρανία | Ανάπτυξη νέου τύπου καμικάζι UGV
Defence Redefined
Published on 24/10/2023 at 18:26

Ο ουκρανικός σύνδεσμος στρατιωτικής τεχνολογίας, Brave1, παρουσίασε την τελευταία του δημιουργία, ένα μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (Unmanned Ground Vehicle – UGV) kamikaze, γνωστό ως «Ratel S».

Το Ratel S χρησιμεύει ως φορητός φορέας αντιαρματικών ναρκών ή βομβών. Το βασικό χαρακτηριστικό του έγκειται στην δυνατότητα των χειριστών να χτυπούν εξ αποστάσεως εχθρικούς στόχους από ασφαλή τοποθεσία, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού.

Το εν λόγω σύστημα διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 24 χλμ/ώρα και αυτονομία έως 6 χλμ. Μπορεί να επιχειρεί συνεχώς για έως και 2 ώρες χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση. Το Ratel S ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές πεδίου και βρίσκεται τώρα σε σειριακή παραγωγή, σηματοδοτώντας μια σημαντική πρόοδο στις δυνατότητες αμυντικής τεχνολογίας της Ουκρανίας.

Η καινοτομία και η ανάπτυξη του Ratel S αποτελούν μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του Brave1, ενός cluster αφιερωμένου στην προώθηση στρατιωτικών τεχνολογιών στην Ουκρανία.

Το Brave1 ιδρύθηκε από κοινού από το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, το Υπουργείο Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας και το Υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας, και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας.

Με την εισαγωγή του Ratel S, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέκτησαν ένα ευέλικτο εργαλείο για την εξ αποστάσεως εμπλοκή εχθρικών στόχων.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Παραλαβή του VSHORAD συστήματος Terrahawk Paladin

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This