Ουκρανία | Παραλαβή του VSHORAD συστήματος Terrahawk Paladin
Defence Redefined
Published on 13/10/2023 at 14:33

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα παραλάβουν το σύστημα βραχείας αεράμυνας (VSHORAD) Terrahawk Paladin, που κατασκευάζεται από τη βρετανική εταιρεία MSI Defense Systems.

Το επίμαχο σύστημα θα αυξήσει σημαντικά την δυνατότητα του ουκρανικού στρατού να αντιμετωπίζει drones και άλλους εναέριους στόχους σε πολύ μικρές αποστάσεις με την χρήση πυροβόλου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, το σύστημα αεράμυνας Terrahawk Paladin θα χρηματοδοτηθεί από το Διεθνές Ταμείο για την Ουκρανία, που ιδρύθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία το 2022. Το σύστημα αποτελεί μέρος του τελευταίου πακέτου υποστήριξης της IFU για την Ουκρανία.

Η συνολική αξία του πακέτου υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια λίρες. Το ποσό αυτό καλύπτει επίσης κρίσιμο εξοπλισμό για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες να διασχίσουν ναρκοπέδια, τάφρους και υδάτινα κωλύματα, καθώς και βαρέα φορτηγά οχήματα για την καταστροφή ρωσικών μη εκρηκτικών εμποδίων και βοήθεια στην οικοδόμηση αμυντικών θέσεων, όπως ανακοίνωσε το  Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Terrahawk Paladin είναι μια αυτόνομη λύση που αναπτύχθηκε για βελτιωμένη κινητικότητα, ενώ είναι αρθρωτό, τηλεχειριζόμενο, με δυνατότητα επανάπτυξης, σχεδιασμένο για να αμύνεται έναντι επίγειων, εναέριων και θαλάσσιων απειλών εγγύς εμβέλειας, επιδεικνύοντας αποδεδειγμένες δυνατότητες έναντι Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (Counter-Unmanned Aircraft System – C-UAS) και ταχέων αποβατικών σκαφών (Fast In-shore Attack Craft – C-FIAC).

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Το γερμανικό πυροβόλο PzH 2000 έσπασε τα ρεκόρ εκτοξεύοντας 20.000 βλήματα χωρίς αλλαγή κάννης

Το σύστημα διαθέτει τους αισθητήρες και το πυροβόλο 30 χιλ Mark 44 Bushmaster II (ως βασική έκδοση) μαζί σε ένα σύστημα αποσυναρμολογούμενης σχάρας εκφόρτωσης και παραλαβής (Demountable Rack Offload and Pickup System – D.R.O.P.S.) κατά τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Αυτό μπορεί να αναπτυχθεί επίγεια με τηλεχειριζόμενη αντιστάθμιση ισχύος για αυξημένη επιβιωσημότητα χειριστή ενσύρματα ή εντός οπτικής επαφής (hard-wire ή Line of Sight). 

Για την εκ νέου ανάπτυξη, η μονάδα D.R.O.P.S. δύναται να τοποθετηθεί γρήγορα σε στρατιωτικό όχημα υποστήριξης (ή σύστημα ρυμουλκούμενο) με τον απαιτούμενο χώρο και χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου.

Σύμφωνα με την MSI Defense Systems, το σύστημα Terrahawk Paladin μπορεί να αναπτυχθεί αυτόνομα για άμυνα σημείου ή ως μέρος ενός δικτύου κάτω από ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάχης για άμυνα περιοχής. Το σύστημα τροφοδοτείται από μια γεννήτρια που παρέχει ισχύ για το σύστημα και το σταθμό ελέγχου, ο έλεγχος του οποίου μπορεί να γίνεται και εξ’ αποστάσεως.

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο σύστημα Terrahawk Paladin να εκπληρώσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας στόχων υψηλής αξίας, κρίσιμων υποδομών, και χρησιμεύει ως πολλαπλασιαστής ισχύος για την προστασία των ακτών και των συνόρων.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall – KMW | Το RCH 155 επιτυγχάνει την πρώτη παγκοσμίως δυνατότητα πυρός εν κινήσει

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και μαζί με αυτήν, οι απαιτήσεις για την κατάρτιση και εκπαίδευση εκείνων…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This