ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παρέλαβαν το πρώτο μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 – VIDEO
Defence Redefined
Published on 31/01/2021 at 09:01

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, παρέλαβαν στις 29 Ιανουαρίου, το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων 5ης γενιάς, το Su-57. 

Το παρακάτω βίντεο γυρίστηκε στο αεροδρόμιο του Κρατικού Κέντρου Πτήσεων του Υπουργείου Άμυνας στο Ακτιουμπινσκ (Aktyubinsk). Σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα εξοπλιστούν με τουλάχιστον 76 μαχητικά αεροσκάφη Su-57.

 

Το Su-57, σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35. Διαθέτει στοιχεία μείωσης ηλεκτρομαγνητικού ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή κλτπ), γνωστά ως “stealth”. Σε αυτή τη λογική κινείται και η ενσωμάτωση των όπλων του σε 2 αποθήκες, εσωτερικά στην άτρακτο και σε ακόμη 2 θέσεις στις βάσεις των πτερύγων.

Διαβάστε επίσης: Η Μόσχα άρχισε να κατασκευάζει το πρώτο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth

Το ρωσικό αεροσκάφος 5ης γενιάς μεταφέρει μια σειρά από πυραύλους αέρος – αέρος, αέρος – εδάφους και αντι-ραντάρ, όπως και υπερηχητικά όπλα (π.χ τον Kh-47M2 Kinzhal), ενώ διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα επικοινωνίας.

Το αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα θερμικής απεικόνισης “OLS-50M”, με δυνατότητες ανίχνευσης στόχων χαμηλού Η/Μ ίχνους, εξελιγμένη ζεύξη δεδομένων, εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου/συλλογής πληροφοριών (ELINT) καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής “βοήθειας” (συνεργασίας) του πιλότου, ώστε να τον ελαφρύνει από κάποια καθήκοντα και να του επιτρέπει να συγκεντρώνεται στην αποστολή του (e-cockpit), εν είδει τεχνητής νοημοσύνης του σκάφους. Οι αποστολές που θα αναλαμβάνει το αεροσκάφος θα είναι τόσο αεροπορικής υπεροχής, όσο και αποστολές στη γραμμή μετώπου (π.χ βομβαρδισμοί).

Τεχνικά χαρακτηριστικά: 

  • Μέγιστο βάρος απογείωσης: 35 τόνοι
  • Μήκος: 20,1 μέτρα
  • Άνοιγμα φτερών: 14.1 μέτρα 
  • Ύψος: 4,74 μέτρα 
  • Μέγιστη ταχύτητα 2,120 Χλμ/ώρα 
  • Εύρος αυτονομίας: 3,500 Χλμ
  • Κινητήρες: 2 x Saturn AL-41F1 ή 2 x Izdelie 30

Ο αρχικός στόχος, ήταν η κατασκευή τουλάχιστον 500 αεροσκαφών Su-57. Από αυτά 250 προορίζονται για την Ρωσική αεροπορία (200 μονοθέσια και 50 διθέσια) και 250 προορίζονται για την Ινδική αεροπορία (50 μονοθέσια και 200 διθέσια). Αν και η τελική παραγωγή θα εξαρτηθεί και από την οικονομική κατάσταση των κρατών αυτών, εντούτοις θεωρείται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν θα μειωθούν, ιδίως σε ότι αφορά τις παραγγελίες της Ινδικής αεροπορίας. 

 

Επιπλέον αν και το αεροσκάφος βρίσκεται στα πρώτα στάδια της παραγωγής του, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων χωρών, όπως του Βιετνάμ. Το αεροσκάφος μπορεί δυνητικά να εξαχθεί σε όλες τις χώρες που διαθέτουν εξελιγμένες μορφές του SU-27, οι οποίες ξεπερνούν τις 10. 

Διαβάστε επίσης: 

Υπτχος ε.α Γαβριήλ Δημητρίου | “Στο παρελθόν, έγιναν αποκαλύψεις F-35 από την κυπριακή αεράμυνα”

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This