Οι νέες εξαρτήσεις της Εθνικής Φρουράς στην παρέλαση – Με ειδική βαφή τα τεθωρακισμένα
Defence Redefined
Published on 02/10/2022 at 14:01

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την 62η επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι νέες εξαρτήσεις της Εθνικής Φρουράς. 

Το σύνολο της δύναμης έφερες τις νέες εξαρτήσεις της Source Vagabond ενώ δύο ουλαμοί των Καταδρομών παρέλασαν με εξαρτήσεις της Marom Dolphin, τύπου φορέα πλακών. Οι εξαρτήσεις προσφέρουν σαφώς ενισχυμένες δυνατότητες ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες που έφεραν οι οπλίτες του πεζικού. Φέρουν μπροστά θήκες γεμιστήρων, παρατηρήσαμε σε αρκετές να υπάρχει και κιτίο πρώτων βοηθειών (ifak) ενώ στον ουλαμό των καταδρομών υπήρχε και ενσωματωμένο σακίδιο 24 ωρών το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να προστεθεί αναλόγως με τις ανάγκες και την αποστολή.

Οι ειδικές δυνάμεις θα λάβουν και το σύνολο του εξοπλισμού από την Marom Dolphin ενώ το λοιπό στράτευμα θα λάβει εξοπλισμό από την Source Vagabond (σύστημα Virtus). Ο εξοπλισμός της Source σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι φέρει και αντιθραυσματική προστασία στον φορέα πλακών, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο για το σύνολο ειδικά των μονάδων πρώτης γραμμής οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τον κύριο όγκο πυρών από όπλα καμπύλης τροχιάς.

Διαβάστε επίσης: Η Εθνική Φρουρά αγοράζει ατομικό εξοπλισμό από Source Vagabond και Marom Dolphin

Παράλληλα, άρματα μάχης T-80, AMX-30, ΤΟΜΑ BMP-3 και οχήματα της Εθνικής Φρουράς παρουσιάστηκαν με ειδική Anti-IR βαφή της ελληνικής εταιρείας Intermat Defense η οποία μειώνει το θερμικό τους ίχνος, κάτι αναγκαίο στα πλαίσια του σύγχρονου πεδίου μάχης.

Διαβάστε επίσης: Ατομικός Φόρτος Μαχητή | Ένας πλήρης οδηγός χρήσης για βέλτιστη χρησιμοποίηση σε κάθε περίπτωση – Φωτογραφίες και πίνακες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This