ΝΑΤΟ | “Περισσότερη ενίσχυση της Ουκρανίας και υποστήριξη σε χώρες που απειλούνται από την Ρωσία”
Defence Redefined
Published on 08/04/2022 at 16:15

Στην σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, συμφωνήθηκε η περαιτέρω αμυντική ενίσχυση της Ουκρανίας. Στην σύνοδο καταδικάστηκε η σφαγή αμάχων στη Μπούχα ενώ ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ευχαρίστησε τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για την ουσιαστική υποστήριξή τους.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η πρακτική υποστήριξη σε άλλους εταίρους που θεωρείται πως απειλούνται από ρωσική επιθετικότητα, συμπεριλαμβανομένης της Γεωργίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το παρόν έδωσαν και Υπουργοί συμμαχικών κρατών και της Ευρώπης αλλά και του Ειρηνικού, μεταξύ αυτών της Ουκρανίας, της Γεωργίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας και εκπρόσωποι της ΕΕ καθώς και από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότιο Κορέα.

Τέλος, οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι η επόμενη Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ, η οποία θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης τον Ιούνιο, πρέπει να λάβει υπόψη τις μελλοντικές σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας.

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ | Στη Γερμανία οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This