Ισραήλ | Προχωρά στις επιχειρήσεις στη Ράφα – Έληξαν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο
Defence Redefined
Published on 10/05/2024 at 10:12

Το Ισραήλ παρουσίασε στους μεσολαβητές για την εκεχειρία στη Γάζα τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την πρόταση της Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων και θεωρεί ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο έχει λήξει, ανέφερε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου σημείωσαν πρόοδο, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία επιστρέφει ήδη από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και το Ισραήλ θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Ράφα και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως ήταν προγραμματισμένο, πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτό σε εκεχειρία, αλλά έχει απορρίψει τα αιτήματα για τερματισμό του πολέμου, καθώς έχει ορκιστεί να διαλύσει τη Χαμάς.

Ήδη ισραηλινά άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές της Ράφα νωρίτερα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίστηκε χθες να αγνοεί την χθεσινή προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν ορισμένες προμήθειες όπλων στο Ισραήλ αν επιτεθεί στη Ράφα, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να δηλώνει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεί μόνη της αν χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε για πρώτη φορά την Τετάρτη (8/5) σε συνέντευξή του στο CNNi ότι θα σταματήσει ορισμένες αποστολές αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ -τα οποία παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία αμάχων στη Γάζα- εάν ο Νετανιάχου διατάξει μια μεγάλη εισβολή στην Ράφα.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Ισραηλινά πλήγματα σε Λίβανο και Συρία – Ρουκέτες της Χαμάς σε σημείο διέλευσης

*Φωτογραφεία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This