Ελλάδα | Η Nexter παρουσίασε το αυτοκινούμενο πυροβόλο Caesar στο ΓΕΣ
Defence Redefined
Published on 10/05/2024 at 08:45

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στις 23 Απρ 24 συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας NEXTER με επιτελείς του ΓΕΣ, με σκοπό την παροχή ενημέρωσης σχετικά με τα αυτοκινούμενα πυροβόλα CAESAR 6×6 και 8×8.

Το Caesar 8×8 είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του Caesar 6×6, αμφότερα 155 χιλιοστών / 52 διαμετρημάτων.

Η πρώτη χώρα στην οποία η γαλλική εταιρεία Nexter εξήγαγε το Caesar είναι η Δανία, ενώ αφού δοκιμάστηκε στα πεδία μάχης στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στον Λίβανο και στο Μάλι τώρα επιχειρεί στην Ουκρανία καθώς έχει παραχωρηθεί σημαντικός αριθμός πυροβόλων στις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την Γαλλία και την Δανία.

Η έκδοση 6Χ6 αναβαθμίστηκε με την έκδοση 8Χ8 στη χρήση του αυτόματου συστήματος φόρτωσης και γεμίσματος αυξάνοντας το ωφέλιμο φορτίο ώστε να μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερο αριθμό πυρομαχικών. Το βάρος του φτάνει τους 31 τόνους. Το Caesar 8×8 έχει χρόνο ταξης για βολή λιγότερο από ένα λεπτό, ρυθμό βολής 6 βλημάτων ανά λεπτό και μπορεί να μεταφέρει 30 βλήματα. 

Το πυροβόλο του μπορεί να ανυψωθεί 72 μοίρες και μπορεί να κινηθεί εγκάρσια 30 μοίρες αριστερά / δεξιά ενώ χρησιμοποιεί επίσης έναν μεγάλο υδραυλικό σταθεροποιητή στο πίσω μέρος, για να του παρέχει σταθερότητα κατά την πυροδότηση. Είναι εξοπλισμένο με ημιαυτόματο γέμισμα βλημάτων και έχει εύρος βολής από 4,5 έως 40 χλμ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε στόχους εδάφους σε μέγιστο εύρος 2 χιλιομέτρων με την χρήση θερμικής κάμερας. Προαιρετικά, η οροφή της καμπίνας του φορτηγού μπορεί να εφοδιαστεί με τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων 7,62 mm ή 12,7 mm. 

Μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα μέχρι και 5 άτομα σε προστατευτική καμπίνα ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη. Η καμπίνα μπορεί να αναβαθμιστεί σε επίπεδο βαλλιστικής προστασίας 3 και επίπεδο προστασίας από νάρκες 2 (σύμφωνα με τα πρότυπα ΝΑΤΟ). Χρησιμοποιεί ανάμεσα σε άλλα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης και GPS, ραντάρ μέτρησης αρχικής ταχύτητας βλήματος, σύστημα ελέγχου πυρός και βοηθητική μονάδα ισχύος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το Caesar μπορεί να μεταφερθεί αεροπορικώς με αεροσκάφος C-130.

Με πληροφορίες από: ΥΠΕΘΑ, DEFENCE ReEDEFiNED

Διαβάστε επίσης: DGA | Μεγάλη παραγγελία 109 αυτοκινούμενων πυροβόλων CAESAR MKII

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This