Εθνική Φρουρά | Έφεδροι Αξιωματικοί και Εθνοφύλακες ολοκλήρωσαν σχολείο Αγώνα Κατοικημένων Τόπων – Φωτογραφίες
Andreas Pogiatzi
Published on 02/12/2023 at 15:32

Την Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του ταχύρρυθμου Σχολείου Αγώνα εντός Κατοικημένων Τόπων των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Τάξεως 2022, το οποίο διοργανώθηκε από την η 6η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού. 

Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με τμήματα Μονάδων Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), αριθμού Δόκιμων Εφέδρων Αξιωματικών και Συμβασιούχων Οπλιτών, των Μονάδων της διοργανώτριας Ταξιαρχίας. Η δραστηριότητα κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθότι το προσωπικό εκπαιδεύτηκε στις τακτικές που χρησιμοποιούνται στον συγκεκριμένο τύπο αγώνα και δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαγούν εμπειρίες και τεχνογνωσία, μεταξύ του “παλαιού” και του “νέου” προσωπικού της ΕΦ. Επιστέγασμα του Σχολείου, ήταν η πραγματοποίηση Άσκησης διπλής ενέργειας, με σενάριο άμυνας Ομάδας σε οργανωμένο κατοικημένο τόπο και επίθεση Διμοιρίας. 

Μέρος της Άσκησης παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο οποίος διαπίστωσε το επίπεδο της εκπαίδευσης που έτυχαν οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί Τάξεως 2022 κατά τη διάρκεια του σχολείου και συνεχάρη το προσωπικό της Ταξιαρχίας και ιδιαίτερα τους Εθνοφύλακες και Εφέδρους για την εθελοντική τους συμμετοχή, την διαχρονική συνεισφορά και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον τους για την ΕΦ.

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφίες από την απονομή του Πράσινου Μπερέ και την αποφοίτηση των Στρατονόμων

Δείτε τις εικόνες: 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This