Μεγάλη άσκηση Ηνωμένου Βασιλείου και Ν. Κορέας με τη συμμετοχή πέραν των 2 χιλιάδων στρατιωτών
Andreas Pogiatzi
Published on 07/11/2023 at 10:17

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση υπό την ονομασία “Imjin Warrior 23”, πραγματοποίησαν η Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2 χιλιάδων στρατιωτών και από τις δύο χώρες. 

Η άσκηση, η οποία πήρε το όνομα της, από την αποφασιστική μάχη στον πόλεμο της Κορέα,  του ποταμού Imjin, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τις δύο χώρες, ενώ συνέπεσε με την υπουργική επίσκεψη της βαρόνης Γκόλντι στη Σεούλ, για τον Στρατηγικό Αμυντικό διάλογο ΗΒ-Κορέας, παρέχοντας την ευκαιρία να εντοπιστούν νέοι δρόμοι συνεργασίας.

Ο ταγματάρχης Teasdale, Διοικητής της C Company «The Rabbits», του 1ου Ταγματος των “Scots Guard”, ανέφερε για την άσκηση ότι: «εκτός από την αντιμετώπιση ενός εχθρού με εντελώς διαφορετικό δόγμα, το ορεινό ανάγλυφο, τα πυκνά δάση που μοιάζουν με ζούγκλα και οι μοναδικές αστικές διεπαφές (της Κορέας) δεν μοιάζουν με τίποτα που έχουν δει στο παρελθόν οι άνδρες μου. Ωστόσο, το Τάγμα μας προσαρμόστηκε, επιδεικνύοντας απίστευτη ανθεκτικότητα και επαγγελματισμό. Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς!».

Το 2023 συμπληρώνονται 70 χρόνια από το τέλος του πολέμου της Κορέας και 140 χρόνια σχέσεων ΗΒ-Κορέας. Η άσκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού ΥΠΑΜ καταδεικνύει τη διαρκή δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για την ενίσχυση της ασφάλειας του Ινδο-Ειρηνικού μεταφέροντας μεγαλύτερους πόρους στην περιοχή.

Η άσκηση “Imjin Warrior 23” αποτελεί μέρος της στρατηγικής δέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία περιγράφεται στο δόγμα «Future Soldier». Αυτή η στρατηγική στοχεύει στο να αναγκάσει τον Βρετανικό Στρατό να διεξάγει μακροπρόθεσμη εκπαίδευση προωθημένων μονάδων, να συνεργάζεται με ασκήσεις και να καταστεί μια περιφερειακή μελλοντική δύναμη εμπλοκής.

Τους τελευταίους 18 μήνες, η C Company, γνωστή και ως «The Rabbits», έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Φώκλαντ, του Γιβραλτάρ και του Ομάν. Ο Λόχος έχει επίσης εκτελέσει τελετουργικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της Βασίλισσας και της στέψης του Βασιλιά.

Διαβάστε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο | Το πλοίο υποβρύχιας επιτήρησης RFA Proteus μπαίνει σε υπηρεσία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This