Ηνωμένο Βασίλειο | Το πλοίο υποβρύχιας επιτήρησης RFA Proteus μπαίνει σε υπηρεσία
Defence Redefined
Published on 13/10/2023 at 16:51

Το πλοίο RFA Proteus βρίσκεται σε υπηρεσία και θα χρησιμεύσει ως η βάση εκτόξευσης για τηλεχειριζόμενα οχήματα και για μια σειρά εξειδικευμένων δυνατοτήτων παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το πλοίο θα επιχειρεί υπό το βοηθητικό Βασιλικό Ναυτικό (Royal Fleet Auxiliary), τον κρίσιμο βραχίονα υποστήριξης του Βασιλικού Ναυτικού.

Το Proteus θα χρησιμεύσει ως βάση δοκιμών για την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης, που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να διατηρήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάτω από την θαλάσσια επιφάνεια.

Διαβάστε επίσης: Shadow Seal | Το υποβρύχιο σκάφος της JFD στην έκθεση ειδικών επιχειρήσεων SOFIC – VIDEO και Φωτογραφίες

Έχουν περάσει μόλις 11 μήνες από τότε που το Υπουργείο Άμυνας δεσμεύτηκε να επενδύσει στον Proteus, που πήρε το όνομά του από τον θεό των ποταμών και του νερού στην ελληνική μυθολογία, ως το πρώτο πλοίο στο πρόγραμμα Multi-Role Ocean Surveillance (MROS).

Το πλοίο βάρους 6.000 τόνων έχει υποστεί μετατροπή και μετασκευές έτοιμο για την αποστολή του. Επανδρωμένο από 26 αξιωματικούς και ναύτες, ενισχυμένο από 60 ειδικούς του Βασιλικού Ναυτικού, υπεύθυνους για τα συστήματα υποθαλάσσιας επιτήρησης, έρευνας και πολέμου.

Το πλοίο ξεκίνησε τη ζωή του ως σκάφος υποστήριξης εξέδρας πετρελαίου.

Το Proteus είναι εξοπλισμένο με διάδρομο προσνήωσης και κατάστρωμα φορτίου 1.000 τετραγωνικών μέτρων, συν έναν γερανό βαρέως τύπου για εργασίες ανύψωσης και καθέλκυσης.

Διαβάστε επίσης: Στο βαθύτερο σημείο της γης με τη συμβολή Κυπριακής εταιρείας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This