Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας στην ΕΕ
Defence Redefined
Published on 02/05/2024 at 13:27

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Άμυνας, εξέφρασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο φυλάκιο «Κομμόροτσος», στην Κοκκινοτριμιθιά, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνοδευόταν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος της ΕΕ και είναι από εκείνα τα κράτη μέλη που θεωρεί ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο πυλώνας της άμυνας και της ασφάλειας της ΕΕ. «Θέλουμε η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της Εθνικής Φρουράς να συμμετέχει στις αποστολές της ΕΕ και εργαζόμαστε, μαζί με άλλα κράτη που έχουν την ίδια προσέγγιση με μας, για την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της άμυνας και της ασφάλειας της ΕΕ», υπογράμμισε.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε τη στήριξή του στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου για Θέματα Άμυνας, που αφορά, κατά κύριο, λόγο την αμυντική βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η θέση θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον πυλώνα της άμυνας και της ασφάλειας της ΕΕ.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ

Φωτογραφία από: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα προτείνει έκδοση ευρωομολόγου για την άμυνα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This