ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μακεδονομάχος 2021 | Άρχισε η μεγαλύτερη πανελλήνια άσκηση εφέδρων
Defence Redefined
Published on 18/09/2021 at 15:00

Για ακόμα μια χρονιά διεξάγεται στην βόρεια Ελλάδα η άσκηση “Μακεδονομάχος”, η μεγαλύτερη πανελλήνια άσκηση εφέδρων. Παρόλες τις αντίξοες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές λόγω της πανδημίας, μετά από αναβολές η άσκηση διεξάγεται κανονικά με αρκετές συμμετοχές. Φέτος η άσκηση θα λάβει χώρα το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου στο Μακρυχώρι Καβάλας.

Την άσκηση διοργανώνει η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) και για άλλη μια χρονιά θα συμμετέχουν και περίπολα μάχης από την Κύπρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο οι έφεδροι καταδρομείς από την Κύπρο αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των επιχειρησιακών τους ικανοτήτων αποσπώντας αρκετές διακρίσεις.

Οι συμμετέχοντες θα εξεταστούν σε πληθώρα επιχειρησιακών αντικειμένων τακτικού και όχι μόνο αγώνα, ενώ η διάρκεια της άσκησης και η διαδρομή την καθιστά ιδιαίτερα απαιτητική δοκιμάζοντας τις σωματικές αλλά και ψυχικές ικανότητες των συμμετεχόντων. 

Οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές οφείλουν να αξιοποιήσουν και να ενισχύσουν στο έπακρο τις δυνατότητες των εφέδρων οι οποίοι εθελοντικά δαπανούν χρόνο και χρήμα για να βελτιώσουν τις ικανότητες τους και να μπορέσουν να προσφέρουν τα μέγιστα όταν χρειαστεί. Σε Κύπρο και Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα εφέδρων από όλα τα σώματα οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν εθελοντικά και να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές τους ικανότητες. Οι αρμόδιοι έχουν χρέος να αξιοποιήσουν και να βοηθήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, ώστε ο θεσμός του πολίτη – οπλίτη να ενδυναμωθεί στην κοινωνία και να μπορεί να προσφέρει έμπρακτα και οργανωμένα στην εθνική άμυνα. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Χιλιάδες έφεδροι εντάσσονται ξανά στις μονάδες τους – Πληροφορίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This