ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Χιλιάδες έφεδροι εντάσσονται ξανά στις μονάδες τους – Πληροφορίες

Ανδρέας Πογιατζή

Published on 14/04/2021 at 13:56

Τα μέτρα του Υπουργείου Άμυνας, για την επιστράτευση των ανένταχτων εφέδρων στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, φαίνεται να απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού χιλιάδες έφεδροι, σπεύδουν καθημερινά στα στρατολογικά γραφεία για να διευθετήσουν την επανένταξη τους στην Εθνική Φρουρά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η DEFENCE ReDEFiNED, εχουν τακτοποιηθεί μέχρι στιγμής 4,180 έφεδροι, εκ των οποίων οι 1,116, έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να είναι εκτός εφεδρίας, διότι εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες: μόνιμος κάτοικος εξωτερικού ή μόνιμη εργασία στο εξωτερικό και φοιτητές εξωτερικού. 

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες για τους ανένταχτους εφέδρους – Χρηματικό πρόστιμο ή φυλάκιση οι ποινές

Οι υπόλοιποι 3,064 έφεδροι, μετέβησαν αυτοβούλως στα στρατολογικά γραφεία και παρέλαβαν τα φύλλα ατομικής πορείας (ΦΑΠ) τους. Επιπλέον, η Αστυνομία Κύπρου παρέδωσε 140 ΦΑΠ σε εφέδρους. 

Υπενθυμίζουμε ότι, ο έφεδρος, που θα παραλείψει να συμμορφωθεί μετά την 30 Απριλίου 2021 με τις διατάξεις του εδαφίου (3) του Άρθρου 45 του Περί Εθνικής Φρουράς Νόμου διαπράττει αδίκημα και σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δυο χιλιάδες ευρώ (€2000) ή και τις δυο (2) αυτές ποινές όπως προνοείται στο εδάφιο (1) (στ) του Άρθρου 68.

Αναμένεται λοιπόν, ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου, ο αριθμός των εφέδρων που μεταβαίνουν στα στρατολογικά γραφεία, να αυξηθεί κατακόρυφα, ιδιαίτερα προς το τέλος του μήνα. Μάλιστα, από την μαζική ροή εφέδρων, παρατηρούνται και τα αναμενόμενα προβλήματα καθυστέρησης στα στρατολογικά γραφεία, ωστόσο η διαδικασίες προχωρούν κανονικά. 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας των Τμημάτων Επιστράτευσης ανά Επαρχία παρουσιάζονται στον ακόλουθο πίνακα:

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Επιστροφή στις παρουσιάσεις Εφέδρων και Εθνοφυλάκων με βολές και πολλά άλλα – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This