Μάλτα | Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης μήκους 75 μέτρων με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ
Defence Redefined
Published on 08/11/2022 at 18:30

Η Μάλτα παρέλαβε το μεγαλύτερο περιπολικό πλοίο που κατασκεύασε η Cantiere Navali Vittoria. Το ιταλικής κατασκευής OPV P71 έφτασε στις 7 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Λα Βαλέτα. Η αξία άνω του φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς θα πραγματοποιεί επιχειρήσεις επιτήρησης, παράκτιας και υπεράκτιας παρατήρησης, έρευνας και διάσωσης στην περιοχή της Μεσογείου. 

Το σκάφος έχει μήκος 74,8 μ και πλάτος 13μ. Ο φόρτος του πλοίου μπορεί να περάσει τους 2.000 τόνους ενώ το βύθισμα του φτάνει τα 3,8 μέτρα. Μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα 50 συν 20 ατόμων. Έχει δυνατότητες ανεφοδιασμού ελικοπτέρου AW139 και άλλων ελικοπτέρων ανάλογου εκτοπίσματος. 

Διαθέτει υπερυψωμένη γέφυρα με δυνατότητες όρασης 360 μοιρών, εξοπλισμένη με βαλλιστική προστασία σύμφωνα με το επίπεδο 2 στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Διαθέτει, επιπλέον, σταθμό άφεσης και ανάκτησης ειδικής λέμβου 9,1 μέτρων. Οι λέμβοι που διαθέτει μπορούν να πλεόυν με ταχύτητες μέχρι τους 40 κόμβους.

Το σκάφος διαθέτει δύο κινητήρες πετρελαίου των 5.440 kW έκαστος, μεσαίας ταχύτητας με μέγιστη ταχύτητα άνω των 20 κόμβων. Διαφορετικά, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες περιπολίας μεταξύ 9 και άνω των 12 κόμβων από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που συνδέονται και τροφοδοτούνται με τις δύο από τις τρεις κύριες γεννήτριες των 750 kW.

Με πληροφορίες από: Navalnews, Independent

Διαβάστε επίσης: Αφιέρωμα | Τα σκάφη της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς – VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This