ΛΟΚ | Βράβευση Ελεύθερων Σκοπευτών και Περιπόλου Μάχης στην ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ 2022 – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 20/10/2022 at 18:05

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης βράβευσε στελέχη των Δυνάμεων Καταδρομών οι οποίοι διακρίθηκαν σε ειδικά σχολεία και διεθνείς ασκήσεις. Συγκεκριμένα, με το πέρας της τελικής φάσης της άσκησης ΙΡΙΣ 2022, ο Υπουργός Άμυνας βράβευσε το περίπολο μάχης των Δυνάμεων Καταδρομών για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στη διεθνή άσκηση περιπόλων μάχης Cambrian Patrol. 

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ 2022 | Ανακατάληψη εδάφους και επίδειξη δυνατοτήτων από την Εθνική Φρουρά – VIDEO και Φωτογραφίες

Η άσκηση Cambrian Patrol είναι από τις παλαιότερες ασκήσεις περιπόλων μάχης διεθνώς και διακρίνεται για την δυσκολία της σε επίπεδο σωματικής καταπόνησης καθώς οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να διανύσουν αποστάσεις πέραν των 60 χλμ. με πλήρη φόρτο μάχης, καθώς και για την απαιτητικότητα των αντικειμένων αξιολόγησης τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πρώτες βοήθειες μάχης, έκδοση διαταγής, αντιμετώπιση Ραδιο-ΒιοΧημικών απειλών, διάβαση κωλυμάτων, σχεδίαση και εκτέλεση επιθετικής ενέργειας και άλλα σύνθετα αντικείμενα που προσομοιάζουν της προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης.

Διαβάστε επίσης: Cambrian Patrol 2022 | Διάκριση ξανά για τους Καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς στη μεγάλη διεθνή άσκηση

Ο ελεύθερος σκοπευτής ειδικών επιχειρήσεων (ΕΣΕΑ) θεωρείται ως μία από τις πλέον απαραίτητες αλλά και απαιτητικές ειδικότητες για τις μονάδες ειδικών δυνάμεων και ειδικών επιχειρήσεων. Το σχολείο που διεξάγεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου στην Ρεντίνα στο οποίο και διακρίθηκαν οι Κύπριοι Καταδρομείς, θεωρείται ως ένα από τα πλέον απαιτητικά, ενώ οι βαθμολογίες των ελεύθερων σκοπευτών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς σε ανάλογες διεθνείς ασκήσεις αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του.

Τοπογραφία, βαλλιστική, βολές ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις και υπό πίεση, παρατήρηση στόχου, επιλογή και δημιουργία θέσης για βολή, ατομική παραλλαγή και εκτίμηση απόστασης αποτελούν μόνο μερικά από τα απαιτητικά αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύονται σε επαγγελματικό επίπεδο οι Ελεύθεροι Σκοπευτές των Δυνάμεων Καταδρομών.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς έχουν εξοπλιστεί επαρκώς με σύγχρονο εξοπλισμό ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή σε διαμετρήματα 12,7 χιλ (AX50) και .338 (AXMC) της Accuracy International καθώς και τηλεσκοπικά σκοπευτικά της Hensold t3,5-26×56 FF. 

 

Διαβάστε επίσης: Συμμετοχή Καταδρομέων της ΕΦ σε Διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This