ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Θάνατος 21-χρονης στην επαρχία Λάρνακας | Δημιουργεί ερωτηματικά ο ισχυρισμός του υπόπτου
Defence Redefined
Published on 06/05/2020 at 15:35

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 23χρονου, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανθρωποκτονίας, η οποία σημειώθηκε την Τετάρτη 05/05 σε κοινότητα της Επαρχίας Λάρνακας.

Ο 23χρονος συνελήφθη, όταν τραυμάτισε θανάσιμα 21χρονη με στρατιωτικό τυφέκιο G3 το οποίο χειριζόταν. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας επισκέφθηκαν την σκηνή και εντόπισαν την 21χρονη η οποία ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ. Νοσοκομείο Λάρνακας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τις εξετάσεις η άτυχη κοπέλα είχε τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι. 

Ο ύποπτος ανακρινόμενος, ανέφερε στις αρχές ότι στις 5 Μαΐου μετέβη για την προγραμματισμένη βολή της Μονάδας του σε στρατόπεδο της επαρχίας Λάρνακας. Ισχυρίστηκε πως κατά την διάρκεια της βολής, το όπλο του έπαθε εμπλοκή και ο οπλουργός της μονάδας τον συμβούλεψε να το καθαρίσει όταν επιστρέψει σπίτι. Την ίδια μέρα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου, καθώς καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να χτυπήσει θανάσιμα την 21χρονη αδελφή του η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι της οικίας τους. 

Από την οικία του υπόπτου, παραλήφθηκε το στρατιωτικό τυφέκιο G3 προκειμένου να σταλεί για εξετάσεις καθώς και η συσκευασία των 200 φυσιγγίων 7,62 χιλ.  από την οποίαν έλειπαν, όπως διαπιστώθηκε, 8 φυσίγγια. 

Ο ισχυρισμός του υπόπτου εγείρει ερωτηματικά, δεδομένου ότι το Υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του στις 15 Μαρτίου, ανέστειλε όλες τις παρουσιάσεις των εφέδρων μέχρι το πέρας των περιοριστικών μέτρων, όπως επίσης και σε ανακοίνωση του στις 27/4, όπου το Υπουργείο παρέτεινε την αναστολή των παρουσιάσεων μέχρι τις 31 Μαΐου. 

Η τελευταία παρουσίαση των εφέδρων της μονάδας του 23χρονου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, έγινε τον Οκτώβριο του 2019, ενώ η τελευταία βολή έγινε τον Μάιο του 2019. 

Να σημειωθεί πως κατά τις παρουσιάσεις των εφέδρων στις Μονάδες τους διεξάγεται έλεγχος στον οπλισμό και τα πυρομαχικά κάθε εφέδρου και σε περίπτωση απώλειας τους, αμέσως διενεργείται στρατιωτική ανάκριση με ταυτόχρονη ενημέρωση της Αστυνομίας για διερεύνηση του περιστατικού. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν υπάρχουν σκέψεις στο ΥΠΑΜ και στο ΓΕΕΦ για αναθεώρηση της πολιτικής που ακολουθείται για χιλιάδες στρατιωτικά τυφέκια G3 τα οποία βρίσκονται εκτός στρατοπέδων στην κατοχή των εφέδρων και εθνοφυλάκων για επιχειρησιακούς λόγους. 

Σε άλλη εξέλιξη, η Συμμαχία Πολιτών τοποθετήθηκε σχετικά με το συμβάν και το ζήτημα της οπλοκατοχής προτείνοντας τη θεσμοθέτηση διαδικασίας για αξιολόγηση κατοχής αλλά και αφαίρεσης όπλων  όπου κρίνεται αναγκαίο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This