Κύπρος: Συγκρότηση δύο επιπλέον αντιοχλαγωγικών διμοιριών στη ΜΜΑΔ – Τι λέχθηκε για την ΚΥΠ
Andreas Pogiatzi
Published on 11/10/2023 at 11:50

Μέτρα για την περαιτέρω επιχειρησιακή ικανότητα της Αστυνομίας λήφθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, με τη συμμετοχή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Στυλιανού Παπαθεοδώρου, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα θέματα ασφάλειας σε σχέση με τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ και τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία.

Το δεύτερο είναι, επειδή το Μεταναστευτικό αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης, αποφασίστηκε η ενίσχυση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι επιστροφές και οι απελάσεις.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Απέλαση συλληφθέντα Ρώσου δημοσιογράφου

Τρίτο, αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο επιπλέον αντιοχλαγωγικών μόνιμων διμοιριών στη ΜΜΑΔ από τις 6 Νοεμβρίου.

Τέταρτο, μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η αυτονόμηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Πληροφοριών της Αστυνομίας.

Πέμπτο, η αναδιοργάνωση εντός του έτους των 24 Τμημάτων της Αστυνομίας που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας και επέμβασης της.

Η αναδιοργάνωση θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση στην πρώτη γραμμή αστυνομικών, οι οποίοι σήμερα ασκούν γραφειακά καθήκοντα».

Για πιθανές ευθύνες για τα επεισόδια στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, ο κ. Λετυμπιώτης, δήλωσε ότι «αυτό στο οποίο η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται για αυτό που είναι η ουσία, είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας. Έχουν συζητηθεί πολύ συγκεκριμένα μέτρα, πολύ συγκεκριμένες ενέργειες που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι και τα επιχειρησιακά πλάνα να είναι πληρέστερα, αλλά και η επιχειρησιακή δυνατότητα της Αστυνομίας να είναι σε θέση ώστε να αποφευχθούν αυτά τα απαράδεκτα που έχουμε δει τόσο στη Χλώρακα όσο και στη Λεμεσό».

Ερωτηθείς αν το 4ο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε αγγίζει και την ΚΥΠ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι αφορά την Υπηρεσία της Αστυνομίας.

Ερωτηθείς αν δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό έχει συζητηθεί και έχει τοποθετηθεί και η Υπουργός Δικαιοσύνης».

Σε ερώτηση για την ασφάλεια στην Κύπρο υπό το φως των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «λαμβάνονται όλα τα μέτρα από πλευράς Αστυνομίας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια ασφάλεια», ενώ σε άλλη ερώτηση είπε ότι λαμβάνονται προληπτικά μέτρα.

Πρόσθεσε ότι «είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, μια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι στην περιοχή μας, άρα καθήκοντος λαμβάνονται προληπτικά μέτρα».

Διαβάστε επίσης: Τμήμα Δασών | Αγορά τριών αεροσκαφών και άλλα μέτρα κατά των πυρκαγιών

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This