Ρωσία | Με βόμβες διασποράς χτύπησε κατοικημένη περιοχή στην Οδησσό
Defence Redefined
Published on 30/04/2024 at 13:58

Εικόνες από το χτύπημα της Ρωσίας στην καρδιά της Οδησσού, όπου επλήγη το λεγόμενο “Κάστρο του Χάρι Πότερ”, μια έπαυλη πρώην πολιτικού, που τώρα στεγάζει τμήματα της Νομικής Σχολής και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Χ.

Τα πλάνα φανερώνουν ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν βόμβες διασποράς.

Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν από τη Ρωσία τέτοιες βόμβες εντός κατοικημένης περιοχής κάνουν πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μιλούν για έγκλημα πολέμου.

Στο βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή κατά την οποία πολλαπλές εκρήξεις γίνονται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το “Κάστρο του Χάρι Πότερ” σε ώρα που πολλοί κάτοικοι της πόλης βρίσκονταν στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται πως από το ρωσικό χτύπημα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άτομα ενώ τραυματίστηκαν άλλα 28.

Τα πυρομαχικά διασποράς περιέχουν εκατοντάδες βομβίδια που διασκορπίζονται σε ιδιαίτερα μεγάλες εκτάσεις, σκοτώνοντας όχι μονάχα στρατιώτες, αλλά και αμάχους.

Το 2010 υπεγράφη στο Όσλο η Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς, που απαγορεύει την παραγωγή, αποθήκευση και χρήση βομβών διασποράς, την οποία έχουν υπογράψει και επικυρώσει 110 κράτη, ενώ άλλα 13 την έχουν υπογράψει χωρίς να την επικυρώσουν, οπότε δεν την έχουν θέσει τυπικά σε ισχύ.

Ωστόσο πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, αλλά και η Ουκρανία δεν την έχουν υπογράψει. Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε κατά κόρον πυρομαχικά διασποράς στην Συρία, ενώ οι ΗΠΑ είχαν χρησιμοποιήσει αφειδώς στο Βιετνάμ.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Έφτασαν τα πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This