Κολομβία | Πτώση ελικοπτέρου Mi-17 – Οι ΗΠΑ ήθελαν να τα στείλουν στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 30/04/2024 at 17:58

Εννιά μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας έχασαν τη ζωή τους όταν ελικόπτερο συνετρίβη καθώς μετέβαινε στον νομό Μπολίβαρ (βόρεια), όπου ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του μεγαλύτερου καρτέλ κοκαΐνης της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές την Δευτέρα.

Ούτε ο πρόεδρος, ούτε οι ένοπλες δυνάμεις έχουν δώσει διευκρινίσεις ως αυτό το στάδιο για τις περιστάσεις του δυστυχήματος, δηλαδή το εάν είχε εμπλοκή η εγκληματική οργάνωση που μετράει 4.000 μέλη, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού.

Ωστόσο πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως το ελικόπτερο, τύπου Mi-17, σοβιετικού σχεδιασμού, ενεπλάκη σε δυστύχημα καθώς μετέφερε εφόδια.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν αντισυνταγματάρχης, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, σύμφωνα με ανάρτηση των ενόπλων δυνάμεων στο X. Δεν υπάρχουν επιζώντες, ενημέρωσε ο στρατός το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τον Φεβρουάριο, τέσσερις στρατιωτικοί και πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε συντριβές ελικοπτέρων.

Τα Mi-17 της Κολομβίας και η Ουκρανία

Η Κολομβία άρχισε να προμηθεύεται τα ελικόπτερα Mi-17-1V μετά την υπογραφή συμφωνίας στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με την Ρωσική Ομοσπονδία το 1996. Το 2024 έγινε γνωστό πως η Κολομβία απέρριψε προσφορά των ΗΠΑ για αγορά των ελικοπτέρων Mi-17 με σκοπό να τα στείλουν στην Ουκρανία. Η προσφορά αφορούσε, όπως έγινε γνωστό στα μέσα ενημέρωσης, την αγορά 20 ελικοπτέρων για 300 εκατομμύρια δολάρια.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, DEFENCE ReDEFiNED

Διαβάστε επίσης: Μαλαισία | Σύγκρουση ελικοπτέρων AW139 και Eurocopter Fennec – 10 νεκροί

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This