ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κορέα | Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ | VIDEO
Defence Redefined
Published on 20/06/2020 at 11:59

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να διανέμει φυλλάδια προπαγάνδας στα νότια σύνορά της, κατά της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας και όσους βορειοκορεάτες την υποστηρίζουν, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Πιονγκγιάνγκ απείλησε πως θα κλείσει οριστικά το γραφείο διασύνδεσης με τη Νότια Κορέα, κάτι το οποίο έπραξε την περασμένη Τρίτη 16/06 ανατινάζοντας και καταστρέφοντας το εξ ολοκλήρου.

Επρόκειτο για το πρώτο γραφείο που επέτρεπε την επικοινωνία μεταξύ των δύο κρατών και είχε στόχο να βελτιώσει τις μεταξύ τους σχέσεις, όπως και τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, αλλά και να αμβλύνει τη στρατιωτική ένταση.

Η όξυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών άρχισε με αφορμή Βορειοκορεάτες αποστάτες στη Νότια Κορέα, οι οποίοι στέλνουν στη χώρα τους προπαγανδιστικό υλικό εναντίον του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ και τρόφιμα.

Το Κεντρικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο της Βόρειας Κορέας (KCNA) ανέφερε: “Οι εξοργισμένοι άνθρωποι σε όλη τη χώρα προωθούν ενεργά τις προετοιμασίες για την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας διανομής φυλλαδίων για να ρίξουν τα φυλλάδια  σε εκείνους στη Νότια Κορέα που στερούνται ακόμη και στοιχειώδης ηθική.”

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τους “αποστάτες” βορειοκορεάτες, όπως κατονομάζει αυτούς που κυκλοφόρησαν φυλλάδια από τον νότο προς τον βορρά, απειλώντας παράλληλα με στρατιωτική δράση. 

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν απείλησε να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία σε πρώην αποστρατιωτικοποιημένες εγκαταστάσεις και να επαναφέρει σημεία ελέγχου κατά μήκος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο καθώς η σύγκρουση 1950-53 έληξε χωρίς επίσημη ειρηνευτική συνθήκη.

Τόσο η Νότια όσο και η Βόρεια Κορέα έχουν μακρά ιστορία προώθησης υλικού προπαγάνδας αναμεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης: 

Β. Κορέα-Ν. Κορέα | Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This