Ισραήλ | Πέραν των 20 στρατιωτών σκοτώθηκαν από κατάρρευση κτιρίων – Πέραν των 25 χιλιάδων οι νεκροί Παλαιστίνιοι αναφέρει η Χαμάς
Defence Redefined
Published on 23/01/2024 at 17:30

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής έρευνας μετά την καταστροφή που προκάλεσε τον θάνατο 21 ισραηλινών εφέδρων κατά την διάρκεια μίας και μόνης επίθεση της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν έρευνα για την καταστροφή. “Πρέπει να αντλήσουμε όλα τα διδάγματα και να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την ζωή των μαχητών μας”, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάνοντας λόγο για μία από τις δυσκολότερες ημέρες από την έναρξη του πολέμου.

Είκοσι τέσσερις συνολικά ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας κατά την χθεσινή πλέον πολύνεκρη ημέρα για τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την διάρκεια του πολέμου κατά της Χαμάς στην Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι οι 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε, όταν δύο κτίρια στα οποία οι στρατιώτες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά για να τα κατεδαφίσουν κατέρρευσαν αφού οι δυνάμεις της Χαμάς εκτόξευσαν αντιαρματικές ρουκέτες κατά παρακείμενου τανκ.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Παράλληλα, συνολικά 25.295 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 63.000 έχουν τραυματιστεί, η πλειονότητα των οποίων γυναίκες, έφηβοι και παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Σήραγγα που κρατούνταν αιχμάλωτοι στη Γάζα – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αμάχων – Νέες Ιρανικές απειλές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This