Σήραγγα που κρατούνταν αιχμάλωτοι στη Γάζα – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αμάχων – Νέες Ιρανικές απειλές
Defence Redefined
Published on 21/01/2024 at 14:23

Στο τέρμα μιας σήραγγας παγιδευμένης με εκρηκτικά στη Λωρίδα της Γάζας, Ισραηλινοί στρατιώτες ανακάλυψαν μικρά κελιά όπου ο στρατός λέει ότι η Χαμάς κρατούσε περίπου 20 ομήρους.

Στη σήραγγα υπήρχαν ένας αποθηκευτικός χώρος, πέντε μικρά δωμάτια πίσω από μεταλλικά κάγκελα, τουαλέτες, στρώματα, ακόμη και ζωγραφιές ενός παιδιού το οποίο απελευθερώθηκε τον Νοέμβριο, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Κανένας όμηρος δεν βρισκόταν στη σήραγγα όταν την ανακάλυψαν οι στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόγειου λαβύρινθου και είπε ότι έφερε στο σημείο δημοσιογράφους για να καταγράψουν τα ευρήματα προτού να καταστρέψει τη σήραγγα. Η είσοδός της, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ήταν στο σπίτι ενός μέλους της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, στην πόλη της νότιας Γάζας όπου επικεντρώνονται οι μάχες τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσης, συνολικά 24.762 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 62.108 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Επιπρόσθετα, Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε ότι θα «τιμωρήσει» το Ισραήλ για το πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα στη Δαμασκό και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ δεν χαρακτηρίζει τους Χούθι ως τρομοκρατική οργάνωση όπως οι ΗΠΑ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This