ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ιράν | Παρουσιάστηκε το UCAV “Γάζα”, οι πύραυλοι “9 DEY” και το σύστημα ραντάρ “Quds” – Φωτογραφίες & VIDEO

Defence Redefined
Published on 22/05/2021 at 08:00

Το ιρανικό ισλαμικό Σώμα “Φρουροί της Επανάστασης” αποκάλυψε νέα όπλα στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) και άλλων αμυντικών εξοπλισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΑ, με την ονομασία «Γάζα», προς τιμήν του αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, που έγινε την Παρασκευή, το εγχώριας κατασκευής, μη επανδρωμένο αεροσκάφος που, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχει εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων (1.250 μίλια).

Οι Φρουροί της Επανάστασης, υποστηρίζουν ότι, το νέο UCAV μπορεί να επιχειρεί για 35 ώρες και μεταφέροντας 13 πυραύλους και 500 κιλά ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Στρατηγός Χοσεΐν Σαλάμι, είπε ότι το νέο UCAV, ονομάστηκε «Γάζα» προς τιμήν εκείνων που στέκονται σήμερα ενάντια στην εισβολή και την επιθετικότητα των Σιωνιστών (σ.σ του Ισραήλ).

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Στη δημοσιότητα πλάνα από τις υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις – VIDEO

Αν και οι ηγέτες των παλαιστινιακών μαχητικών ομάδων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, συχνά επαίνεσαν την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη του Ιράν, η Τεχεράνη συνήθως δεν έχει δώσει δημόσια επιβεβαίωση για την προμήθεια όπλων.

Ωστόσο, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαιρέτισε πέρυσι την προμήθεια όπλων της Τεχεράνης στους Παλαιστίνιους.

Στην τελετή επίσης, οι Φρουροί της Επανάστασης, παρουσίασαν και τους νέους πυραύλους, “9 DEY” όπως και το νέο σύστημα ραντάρ “Quds”. Ο πύραυλος εδάφους – αέρος “9 DEY”, κατασκευάστηκε για να αναχαιτίζει μια σειρά εναέριων απειλών, όπως βαλλιστικούς πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα. 

πύραυλος εδάφους – αέρος “9 DEY”

Εκτοξευτές πυραύλων εδάφους – αέρος “9 DEY”

Το σύστημα ραντάρ “Quds” είναι επίσης ικανό να ανιχνεύει στόχους σε χαμηλό υψόμετρο, όπως πυραύλους cruise, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το σύστημα διαθέτει υψηλή ευελιξία, γρήγορη ανάπτυξη ή μετεγκατάσταση  στην απαιτούμενη θέση σε ελάχιστο χρόνο.

 

Σύστημα ραντάρ “Quds”

Με πληροφορίες από: IRNA / ISWnews / Reuters

Διαβάστε επίσης: JDAM | Η συλλογή με την οποία το Ισραήλ επέφερε “χειρουργικά” χτυπήματα σε τούνελ της Χαμάς – VIDEO & Φωτογραφίες

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This