ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράν | Στη δημοσιότητα πλάνα από τις υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/03/2021 at 21:11

Η Ιρανική κρατική τηλεόραση αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα, πλάνα από μια νέα, υπόγεια πυραυλική εγκατάσταση των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) .

Η νέα αυτή βάση των Φρουρών της Επανάστασης είναι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κρατική τηλεόραση εξοπλισμένη με πυραύλους τύπου “Κρουζ”, βαλλιστικούς πυραύλους καθώς και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου (EW).

Διαβάστε επίσης: Μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, ο Πρόεδρος Τραμπ απειλεί το Ιράν

Στο προπαγανδιστικό βίντεο -από το οποίο φυσικά δεν απουσιάζει η εικόνα του δολοφονημένου πρώην αρχηγού των IRGC Κασέμ Σολεϊμανί (Qasem Soleimani)- ο νυν Διοικητής των Φρουρών, Στρατηγός Χοσεΐν Σαλάμι (Hossein Salami) δήλωσε : “Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ένα μικρό τμήμα της μεγάλης και εκτεταμένης πυραυλικής ικανότητας των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης”.

Ο επικεφαλής της ναυτικής μονάδας των IRGC δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η βάση διαθέτει μεταξύ άλλων εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου ο οποίος συμπεριλαμβάνει συστήματα υποκλοπών και παρεμβολών.

Η τοποθεσία της νέας βάσης δεν έχει γίνει γνωστή αλλά πέρυσι, οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι είχαν κατασκευάσει μια σειρά υπόγειων πυραυλικών εγκαταστάσεων (missile cities) κατά μήκος της ακτής του Περσικού Κόλπου.

Με πληροφορίες από: haaretz.com

Διαβάστε επίσης: 

Ιράκ | Πυραύλους Arash, αλλά και UAVs, ανέπτυξαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) – VIDEO και φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This