Ιράν | Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχθηκε το ελληνόκτητο τάνκερ
Defence Redefined
Published on 06/07/2023 at 15:02

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον 5ο στόλο των ΗΠΑ βίντεο – ντοκουμέντο από τα πυρά των Ιρανών σε ελληνόκτητο πλοίο, μια επίθεση που τελικώς απετράπη χάρη στην παρέμβαση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Κόλπο του Ομάν, όταν πλοίο που ανήκει στο Ιράν επιχείρησε να καταλάβει δύο τάνκερ, εκ των οποίων το ένα ελληνόκτητο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων του 5ου στόλου των ΗΠΑ, οι Ιρανοί άνοιξαν πυρ κοντά στις ακτές του Ομάν, με τις δύο επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα σε διεθνή ύδατα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Richmond Voyager, ένα μεγάλο τάνκερ που μετέφερε αργό πετρέλαιο, το οποίο είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και ανήκει στην αμερικανική Chevron, ενώ έπλεε υπό σημαία των νήσων Μπαχάμες.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρενέβη για να αποτρέψει το Ιράν από την κατάσχεση δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν την Τετάρτη, στο τελευταίο από μια σειρά κατασχέσεων ή επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή από το 2019.

Και τα δύο περιστατικά έγιναν στον Κόλπο, στα ύδατα μεταξύ Ιράν και Ομάν.

Οι επιβάτες και το φορτίο του Richmond Voyager δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό, με το τάνκερ να πλέει προς τον προορισμό του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης: Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ | Συμβάσεις 14,4 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νέων σκαφών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This