ΗΑΕ | Ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας Barak εναντίον των Χούθι
Defence Redefined
Published on 02/11/2022 at 18:30

Μια έκδοση του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας Barak έχει αναπτυχθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η κίνηση αυτή φανερώνει την προθυμία του αραβικού κράτους να συνεργαστεί στον τομέα της άμυνας με το Ισραήλ, υπό το φως νέων απειλών στην περιφερειακή ασφάλεια από το Ιράν και τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Αναφορές, βασισμένες σε δορυφορικές εικόνες, αναφέρουν ότι το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Barak έχει αναπτυχθεί κοντά στην αεροπορική βάση Al-Dhafra, νότια του Άμπου Ντάμπι.

Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς έκδοση του ισραηλινού συστήματος έχει αναπτυχθεί, καθώς η Israel Aerospace Industries έχει δημιουργήσει μια σειρά σύγχρονων συστημάτων που βασίζονται στο αρχικό Barak-8.

Διαβάστε επίσης: Μαρόκο | Προμήθεια του σύγχρονου ισραηλινού συστήματος αεράμυνας Barak MX

Μια πιθανή έκδοση, το Barak-MX, αγοράστηκε πρόσφατα από το Μαρόκο. Σύμφωνα με την IAI, το σύστημα είναι ένα φορητό σύστημα αεράμυνας που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει μια σειρά εναέριων απειλών με βεληνεκές από 35 χλμ έως 150 χλμ.

Τα ΗΑΕ βρίσκονται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για την προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων από τις αρχές του έτους, ενώ το Reuters αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη συνάψει μια συμφωνία για την αγορά του συστήματος αεράμυνας SPYDER της Rafael.

Διαβάστε επίσης: “SPYDER” | Πολυστρωματική Αεράμυνα από την Rafael Advanced Defense Systems

Από την υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ το 2020, οι οποίες εξομαλύνουν τις σχέσεις μεταξύ του Μπαχρέιν, των ΗΑΕ και του Μαρόκου με το Ισραήλ, η προτίμηση σε προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ είναι εμφανής.

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This