Κύπρος | Ελπίδα πως την Κυριακή θα αρχίσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος προς τη Γάζα
Defence Redefined
Published on 08/03/2024 at 18:15

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα. Η πρωτοβουλία Αμάλθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για ανθρωπιστικό διάδρομο Λάρνακα – Γάζα φαίνεται να λαμβάνει μεγάλη στήριξη από την Δύση καθώς η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την ελπίδα πως την Κυριακή θα αρχίσει η λειτουργία του ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρίσκεται στην Κύπρο όπου και επισκέφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδη, τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα. Η Πρόεδρος της Κομισιόν συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία του σχετικά με τον ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα και εξέφρασε την ευρωπαϊκή στήριξη στην Πρωτοβουλία Αμάλθεια.

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εξέφρασε την ελπίδα ότι την Κυριακή θα αρχίσει η λειτουργία του ανθρωπιστικού διαδρόμου από τη Λάρνακα προς τη Γάζα. Ταυτόχρονα είπε ότι έγινε σήμερα δοκιμαστική διαδρομή.

Στη δήλωσή της στο ΚΣΕΔ σήμερα, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, η κ. Φόν Ντερ Λάιεν είπε ότι η Κύπρος απεδειξε τον ιστορικό της ρόλο σήμερα με τη δημιουργία του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Κάλεσε επίσης όλους τους παράγοντες που έχουν ρόλο να κάνουν τη διαφορά. Είπε επίσης ότι η κατάσταση στην Ερυθρά Θαλασσα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως ο αμερικανικός σχεδιασμός στηρίζεται στην κυπριακή πρωτοβουλία και οι αρχικές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνουν μέσω Κύπρου με τη βοήθεια του αμερικανικού στρατού και ενός συνασπισμού εταίρων και συμμάχων.

Διαβάστε επίσης: Συζητήσεις ΗΠΑ – Κύπρου για παροχή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This