Συζητήσεις ΗΠΑ – Κύπρου για παροχή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Defence Redefined
Published on 04/03/2024 at 09:16

Στη διευκρίνιση ότι η αναφορά στη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου για την παροχή μεγαλύτερων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη στηρίζεται σε συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας προχώρησε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κέρμπι.

Ο  Κέρμπι τόνισε ότι η συζήτηση που έχουν για πιθανή ναυτική επιλογή προκειμένου να γίνονται παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έχει να κάνει με τις πρόσφατες συζητήσεις για την πιθανή χρήση της Κύπρου στην ενδεχόμενη υλοποίηση μέρος αυτού του σχεδίου, αλλά αυτή η ιδέα είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

Σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο ότι η Κύπρος θα κληθεί να συμβάλει με οποιαδήποτε τρόπο, συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν εναέριες ρίψεις πακέτων με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Τρία αεροσκάφη έριξαν περίπου 30.000 πακέτα φαγητού με τη συνδρομή της αεροπορίας της Ιορδανίας. Παρόλα αυτά, ο Ερυθρός Σταυρός τονίζει ότι αυτού του είδους οι ρίψεις είναι λύση απελπισίας, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των αμάχων.

Και όλα αυτά την ώρα που οι Αμερικανοί αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για εκεχειρία έξι εβδομάδων ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς. Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, το Ισραήλ έχει ήδη συμφωνήσει και απομένει το πράσινο φως από τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ | Σχεδόν αναπόφευκτος ο λιμός στη Λωρίδα της Γάζας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This