Ελληνικός Στρατός | Δωρεά εξοπλισμού για Κινητούς Επικοινωνιακούς Κόμβους από τον ΟΤΕ
Defence Redefined
Published on 14/07/2022 at 16:57

Ο ΟΤΕ δώρισε στον Ελληνικό Στρατό, εξοπλισμό και υλικά για την κατασκευή 2 νέων Κινητών Επικοινωνιακών Κόμβων (ΚΕΚ) και για την αναβάθμιση 2 επιπλέον κεραιο-συστημάτων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α΄» την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τσιρίδης.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, η Διεύθυνση Διαβιβάσεων του ΓΕΣ, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί την αναβάθμιση των υφισταμένων δικτύων, συστημάτων και μέσων επικοινωνιών, με σκοπό την πληρέστερη δυνατή ικανοποίηση των απαιτήσεων του Στρατού Ξηράς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Η επικοινωνιακή υποστήριξη των απαιτήσεων προϋποθέτει την ύπαρξη δυνατότητας ταχείας ανάπτυξης επικοινωνιακών συστημάτων και μέσων. Προς τούτο, απαιτείται η ανάπτυξη κινητών επικοινωνιακών κόμβων, με δυνατότητες εκμετάλλευσης όλων των σύγχρονων μορφών επικοινωνιών, υποδοχής ζεύξεων μεγάλης χωρητικότητας και υψηλής ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΔΒ/ΓΕΣ, μελέτησε, σχεδίασε και υλοποίησε την κατασκευή-συγκρότηση Κινητών Επικοινωνιακών Κόμβων (ΚΕΚ). Η συγκρότηση των ΚΕΚ δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης κρυπτασφαλισμένων δικτύων Σ/Α, δορυφορικών ζεύξεων, τοπικών δικτύων Μ/Γ εφαρμογών και υπηρεσιών διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι ΚΕΚ διαθέτει και η Εθνική Φρουρά (φωτογραφία πιο κάτω) και συγκεκριμένα επί οχημάτων τύπου Mercedes Sprinter Van για μετάδοση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων με δορυφορική ζεύξη.

Με πληροφορίες από: ΓΕΣ

Διαβάστε επίσης: Bnet | Η λύση της Rafael για τακτικές επικοινωνίες στο θέατρο των επιχειρήσεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This