ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη στην έκθεση DEFEA – VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/07/2021 at 18:30

Δηλώσεις στο περιθώριο της επίσκεψης του, στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας DEFEA, παραχώρησε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο των κυπριακών εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση. 

Κληθείς να σχολιάσει την συμμετοχή της Κύπρου στην έκθεση, ο κ. Πετρίδης, ανέφερε ότι: “Στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, στηρίζουμε τα ερευνητικά ιδρύματα, στηρίζουμε τα Πανεπιστήμια μας.  

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος βρίσκεται αυτή την στιγμή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (EDIDP), όπως και σε άλλα εννέα προγράμματα της Μόνιμης Διαθρωμένης Συνεργασίας (PESCO)  PESCO. 

“Παίρνουμε την δυνατότητα που μας δίνεται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντλούμε τα κονδύλια αλλά και την τεχνογνωσία και την συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη, κάτι το οποίο θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε, δηλαδή στην έρευνα και στην καινοτομία” επεσήμανε ο κ. Πετρίδης. 

Συνεχίζοντας, ο Υπουργός είπε ότι: “Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ για πρώτη φορά, ήρθαμε και θα παραμείνουμε και θα εδραιώσουμε αυτή την συμμετοχή. 

Ερωρηθείς, το μέλλον της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας, ο κ. Πετρίδης είπε ότι: “Τόσο οι εταιρείες που συμμετέχουν, όσο και το νέο ενδιαφέρον που υπάρχει είναι στα σκαριά. Θεωρούμε ότι η έρευνα και η τεχνολογία και το ευρύτερο περιβάλλον είναι κάτι το οποίο θα έχει συνέχεια.” 

Διαβάστε επίσης: Ο Υπουργός Άμυνας στην “DЯ” | Η 2021 ΕΣΣΟ, το μέλλον των ΣΥΟΠ και η Κυπριακή Αμυντική Βιομηχανία – (Μέρος Α’)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This