Γερμανία | 60 ελικόπτερα CH-47F Chinook για 5 δις
Defence Redefined
Published on 24/04/2022 at 17:47

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα αγοράσει 60 μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47F Chinook, αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την αμερικανική βιομηχανία Boeing, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του υλικού της αεροπορίας στρατού της χώρας, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Bild am Sonntag.

Πρόκειται για μέρος της δαπάνης 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που ανήγγειλε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα ελικόπτερα θα αρχίσουν να παραδίδονται το 2025 και το 2026 και θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα -είχαν τεθεί σε υπηρεσία πριν από κάπου πενήντα χρόνια- CH-53G της Sikorsky, βιομηχανίας που είναι σήμερα μέρος του ομίλου της Lockheed Martin, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ θα ενημερώσει το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο για την προμήθεια μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, πάντα κατά τις πηγές της Μπιλτ. Εξεταζόταν επίσης η εναλλακτική αγορά ελικοπτέρων CH-53K King Stallion της Lockheed Martin, όμως τελικά βάρυνε το ότι το μοντέλο της Μπόινγκ είναι φθηνότερο και το ότι πολλά κράτη μέλη του NATO προτιμούν το Σινούκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε πάντως ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη επισήμως κάποια απόφαση για την αγορά ελικοπτέρων.

Η έκδοση CH-47F μπορεί να πετάξει με ταχύτητα άνω των 282 χλμ/ώρα με ωφέλιμο φορτίο άνω των 9,5 τόνων. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά συστήματα του περιλαμβάνουν πιλοτήριο CAAS και σύστημα ελέγχου πτήσης DAFCS της BAE Systems. 

Στις αρχές Απριλίου έγινε γνωστό πως η έκδοση Block 2 του CH-47F προορίζεται για παραγωγή, χωρίς τους αναβαθμισμένους έλικες μετά από ζητήματα που προέκυψαν κατά τις δοκιμές. Το Block 2 στοχεύει σε βελτίωση της τάξης του 8% σε σχέση με την πρώτη έκδοση. Επίσης, αντίστοιχη βελτίωση προβλέπεται να προσφέρει και στο επιχειρησιακό του έυρος ενώ μεταφέρει 32 στρατιώτες. Βελτιώνει επίσης την ροπή κατά 10% και διαθέτει περισσότερη χωρητικότητα σε καύσιμα περί της τάξεως των 100 γαλονιών, σύμφωνα με Αμερικανικές στρατιωτικές πηγές. 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, Boeing, breakingdefense

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Ενίσχυση με αμερικανικά ελικόπτερα CH-53K και εναέρια τάνκερ KC-46

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This