Γερμανία | Αποδεσμεύει κεφάλαια για το πυραυλικό σύστημα Arrow 3 του Ισραήλ
Defence Redefined
Published on 16/06/2023 at 17:02

Η Γερμανία προχώρησε στην αποδέσμευση προκαταβολής έως και 560 εκατ. ευρώ την Τετάρτη ενόψει της προγραμματισμένης αγοράς του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow 3 από το Ισραήλ για σχεδόν 4 δισεκ. ευρώ συνολικά.

Το Arrow 3 έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους έξω από την ατμόσφαιρα της γης. Είναι το ανώτερο στρώμα της πολυστρωματικής αεράμυνας του Ισραήλ, το οποίο εκτείνεται από το Iron Dome έως το Arrow 3.

Το Βερολίνο σκοπεύει να συνάψει συμφωνία τύπου Government-to-Government (G2G) με το Ισραήλ για την αγορά του συστήματος Arrow-3 στο τέλος του έτους, σύμφωνα με έγγραφα προμηθειών από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης: Arrow 3 | Επιτυχής δοκιμή του Ισραηλινού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος – VIDEO

Η Γερμανία θα χάσει μέρος ή το σύνολο των προκαταβολών της σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας, καθώς τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση του Ισραήλ για το κόστος που είχε μέχρι τότε.

Η γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτίθενται ότι θα παραλάβουν το Arrow 3, το οποίο θα κοστίσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, έως το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αποκαλύψει την έλλειψη επίγειων συστημάτων αεράμυνας, όπως οι μονάδες Patriot ή το πιο πρόσφατα αναπτυγμένο IRIS-T σε πολλά δυτικά έθνη.

Επιπρόσθετα, η Γερμανία ενέκρινε επίσης περίπου 950 εκατ. ευρώ για την αγορά έξι γερμανικών συστημάτων αεράμυνας Iris-T SLM.

Διαβάστε επίσης: Σύστημα IRIS-T SLM GBAD | Η επιλογή της Αιγύπτου για την ενίσχυση της αεράμυνας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This