ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE | Στη Μαύρη θάλασσα μετά από άσκηση με το Ελληνικό Ναυτικό
Defence Redefined
Published on 14/12/2021 at 16:30

Η Φρεγάτα AUVERGNE του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε άσκηση με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις 9 Δεκεμβρίου και ακολούθως κατευθύνθηκε στην Μαύρη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ με την Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise-ADEX) με συμμετοχή συνολικά 6 μαχητικών αεροσκαφών, 4 F-16 από την 116 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) και 2 F-4 από την 117 ΠΜ.

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, δημοσιοποιήθηκε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε την φρεγάτα AUVERGNE να περνά τα στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνσης την Μαύρη Θάλασσα.

Σήμερα 14 Δεκεμβρίου, πηγές του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρουν πως οι Ρωσικές Δυνάμεις στην περιοχή έχουν εντοπίσει την Γαλλική Φρεγάτα στην Μαύρη Θάλασσα. Το ΝΑΤΟ σε μία ίσως καθόλου τυχαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, προβάλει την Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE τονίζοντας πως είναι μέρος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την άσκηση με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το προσωπικό της Γαλλικής Φρεγάτας συναντήθηκε στην Νάπολη της Ιταλίας με στελέχη του Αμερικανικού 6ου Στόλου.

Η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ γίνεται εντονότερη τις τελευταίες μέρες με μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.  

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΘΑ, Reuters, Twitter

Διαβάστε επίσης: Μαύρη Θάλασσα | Ουκρανικό πλοίο αγνοεί Ρωσικές προειδοποιήσεις για αλλαγή πορείας

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This