ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μαύρη Θάλασσα | Ουκρανικό πλοίο αγνοεί Ρωσικές προειδοποιήσεις για αλλαγή πορείας
Defence Redefined
Published on 10/12/2021 at 14:30

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως το πλοίο του Ουκρανικού Ναυτικού “Ντόνμπας” αγνοεί Ρωσικές προειδοποιήσεις για αλλαγή πορείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της FSB (Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας), το πρωί της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου, το Ουκρανικό “Ντόνμπας” απέπλευσε από την Μαριούπολη προς το στενό του Kerch χωρίς να ζητήσει όπως προβλέπει η Ρωσική νομοθεσία άδεια για διέλευση από το κανάλι Kerch-Yenikalsky. Ρωσικό πλοίο ακολούθησε το “Ντονμπας” το οποίο με τη σειρά του απάντησε πως δεν σκοπεύει να περάσει από το κανάλι. Η Ρωσικές πηγές τονίζουν πως η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Σε επόμενη ανακοίνωση της Ρωσικής FSB αναφέρεται πως προς το παρόν το Ουκρανικό πλοίο κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από το στενό και δεν δίνει πληροφορίες προς τις Ρωσικές αρχές. Η ανακοίνωση τονίζει πως η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί πρόκληση και κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα.

Αναμένονται επίσημες κινήσεις από τις δύο πλευρές καθώς η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη και η το οποιοδήποτε επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση της έντασης.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This