Βρετανία | Παραγγελία 264 drones από την Lockheed Martin κόστους πέραν των 147 εκατομμυρίων ευρώ
Defence Redefined
Published on 19/12/2022 at 21:02

Το βρετανικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε πως θα προμηθευτεί 264 drones από την Lockheed Martin UK με κόστος το οποίο ξεπερνά τα 147 εκατομμύρια ευρώ. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα προμηθευτεί είναι το Stalker και το Indago. Σκοπός είναι να αντικατασταθούν τα παλαιότερου τύπου μικρού μεγέθους μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το Desert Hawk 3 μέχρι τα τέλη του 2024.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου φιλοδοξούν με την προμήθεια αυτών των δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών να αναβαθμίσουν τις ικανότητες απεικόνισης και επιτήρησης ώστε να βελτιώσουν τις ικανότητες εντοπισμού στόχων σε μεγάλη εμβέλεια και ποικίλα περιβάλλοντα.

Η παραγγελία αφορά συγκεκριμένα 105 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Stalker VXE30 σταθερών πτερύγων. Με βάρος λίγο περισσότερο από 20 κιλά και άνοιγμα φτερών 4,88 μέτρων, το φορητό Stalker, είναι αεροσκάφος κάθετης εκτόξευσης με χαμηλό ηχητικό αποτύπωμα με ικανότητα κάλυψης εύρους πέραν των 95 χλμ και ικανότητα καταγραφής εικόνας μέχρι και 8 ώρες.  

 

Το φορητό drone, Indago 4, ζυγίζει 2,27 κιλά, μπορεί να αναδιπλωθεί και να μεταφερθεί σε σακίδιο και στη συνέχεια να αναπτυχθεί σε δύο λεπτά με εμβέλεια λίγο περισσότερη από δωδεκάμισι χιλιόμετρα. Τα συστήματα κάμερας υψηλής ανάλυσης παρέχουν απίστευτη δυνατότητα εστίασης για ακριβή αναγνώριση στόχων όπως ανθρώπους, αντικείμενα, οχήματα και όπλα σε ημερήσιες και νυχτερινές αποστολές.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία | Κατηγορίες πως κινεζικά drones κατασκοπεύουν πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This