Βρετανία | Κατηγορίες πως κινεζικά drones κατασκοπεύουν πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας
Defence Redefined
Published on 26/04/2022 at 12:14

Αναφορές στην Βρετανία κατηγορούν την Κίνα για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων και βάσεων πυρηνικού ενδιαφέροντος με drones.

Η εφημερίδα The Sunday Times προχώρησε σε σχετικό αίτημα για πληροφόρηση από του Υπουργείο Άμυνας της χώρας. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι παρατηρήσεις με drone πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2019 και 2021, πάνω από τη βάση πυρηνικών υποβρυχίων Trident στο Faslane της Σκωτίας και στο Ίδρυμα Ατομικών Όπλων στο Aldermaston στο Berkshire, όπου και κατασκευάζονται και πυρηνικές κεφαλές.

Αναφορές για drones που έχουν θεαθεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν γίνει από το προσωπικό ασφαλείας των βάσεων.

Το Υπουργείο Άμυνας ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την Ελευθερία της Πληροφορίας και δήλωσε πως υπάρχουν σε ισχύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας σε όλες τις αμυντικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών βάσεων, για να υπάρχει ανταπόκριση σε όλα αυτά τα περιστατικά. Συμπληρώνει πως παρόλο που δεν μπορούν να σχολιαστούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις ή διαδικασίες ασφαλείας, συνεχίζεται η επένδυση σε μια σειρά μέτρων για αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας αντιμετώπισης drones. 

Αξίζει να αναφερθεί πως μεγάλα βήματα στην τεχνολογία αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη χώρα έχει γίνει μέσω του “Project Synergia” όπου με βάση το συγκεκριμένο έργο ενισχύονται οι αμυντικές δυνατότητες των Βρετανικών στρατιωτικών βάσεων.

Με πληροφορίες από: forces.net

*Φωτογραφία τίτλου: Κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος CH-5

Διαβάστε επίσης: Medusa | Η “μυθολογική” αντι-drone λύση της Cerbair

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This