Αυξάνονται οι νεκροί στη Μόσχα από την τρομοκρατική επίθεση – Δημοσιοποίησε φωτογραφίες και VIDEO το ISIS
Defence Redefined
Published on 24/03/2024 at 13:14

Στους 133 υπολογίζεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα. Υπολογίζεται πως 60 περίπου από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί των θυμάτων.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεοπτικό διάγγελμα του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε πως οι αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις και οι ένοχοι θα πληρώσουν. Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως οι συλληφθέντες θα διέφευγαν στην Ουκρανία η οποία τόνισε πως είχε ανοίξει παράθυρο διαφυγής σε αυτούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε βίντεο το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας, όπου ένας 26χρονος συλληφθέντας ανακρίνεται και παραδέχεται πως πυροβόλησε κόσμο για μισό εκατομμύριο ρούβλια (5000 ευρώ), ενώ ανέφερε πως έφτασε στην Ρωσία μέσω Τουρκίας.

Επιπλέον, βίντεο-ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μέσω της πλατφόρμας Telegram. Στο βίντεο οι τρομοκράτες πυροβολούν άοπλους πολίτες εν ψυχρώ και φωνάζουν το όνομα του “Αλλάχ”.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε το Σάββατο τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι αναζητεί τρόπους για να ρίξει την ευθύνη στην Ουκρανία για τη σφαγή στην αίθουσα συναυλιών σε προάστιο της Μόσχας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Άντριεν Γουότσον ανέφερε πως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι η μόνη που φέρει την ευθύνη για τη φονική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα και δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή. Συμπλήρωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα τη Ρωσία για πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επίθεση στη Μόσχα και είχε επίσης εκδώσει προειδοποίηση στους Αμερικανούς στη Ρωσία στις 7 Μαρτίου, σημειώνει η Γουότσον σε ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, TASS

Διαβάστε επίσης: Στους 93 οι νεκροί στη Μόσχα από την τρομοκρατική επίθεση – 11 συλλήψεις – Κατηγορίες και απειλές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This