ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας | Σε μόνιμη εγρήγορση για απόκρουση τουρκικών κυβερνοεπιθέσεων – VIDEO
Defence Redefined
Published on 06/11/2020 at 14:15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Επικοινωνιών καθώς και την έκθεση του για την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας που αφορά την κυβερνοασφάλεια.

Ο Πρόεδρος, εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του, για το ότι η CYTA υιοθέτησε την επιτάχυνση του προγραμματισμού της «ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατότητες», ενώ για τον τομέα της κυβερνοασφάλειας είπε ότι «είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά όπλα άμυνας σε έναν υβριδικό πόλεμο, σε όσα καταγράφονται και παρατηρούνται».

Σχετικά με αυτό, ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Επικοινωνίας, Γιώργος Μιχαηλίδης, επιβεβαίωσε πληροφορίες για κυβερνοεπιθέσεις από Τούρκους χάκερ.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνοεπίθεση σε ΚΥΠΕ | Τι αναφέρει η Αρχή Ψηφιακής Ασφαλείας και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας – VIDEO

Συγκεκριμένα ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Επικοινωνίας, δήλωσε ότι: “Η απειλή που συνιστούν οι Τούρκοι χάκερ, δεν είναι μόνο από την Τουρκία αλλά και από άλλες χώρες. Απλώς για να σας πω πως λειτουργεί το σύστημα, μπορεί να είναι κάποιος σε μια χώρα και να κάνει την επίθεση να φαίνεται από τρίτη χώρα”. 

Στόχος των χάκερ, είναι οι κρίσιμες υποδομές του κράτος αλλά και ιδιώτες κάνοντας έτσι τον τομέας της κυβερνοασφάλειας, τομέα ζωτικής σημασίας. Η Κυπριακή Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ), βρίσκεται σε μόνιμη εγρήγορση για απόκρουση κυβερνοεπιθέσεων. 

Διαβάστε επίσης: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This