ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία | Οι συγκρούσεις και οι απειλές για πυρηνική καταστροφή | VIDEO

Defence Redefined
Published on 18/07/2020 at 12:19

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ένοπλη σύρραξη μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαιτζάν που ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου. 

Από την πλευρά της η Αρμενία υποστηρίζει ότι είχε απωθήσει δύο «επιθέσεις» τουλάχιστον 100 στρατιωτών από το Αζερμπαϊτζάν, με υποστήριξη πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροχημάτων. Ενας εκ των εκπροσώπων του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, ο Artrun Hovhannisyan, δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχασε τουλάχιστον 20 στρατιώτες στις επιθέσεις, ένα τεθωρακισμένο άρμα μάχης και άλλο εξοπλισμό κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Η Αρμενία υποστηρίζει ότι σκοτώθηκαν μόνο 4 από τα μέλη του στρατού της.

Τόσο η Αρμενία όσο και το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζονται ότι οι δυνάμεις τους απωθούν επιθέσεις που έχουν ως στόχο πολίτες. 

Σύμφωνα με το Forbes, το Αζερμπαϊτζάν απείλησε την Αρμενία ότι μπορεί να χτυπήσει τον μοναδικό πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Αρμενίας. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Βαγκίφ Νταργκκίλι ανέφερε την Πέμπτη ότι τα όπλα τους «μπορούν να χτυπήσουν τον Σταθμό Πυρηνικής Ενέργειας “Metzamur” με υψηλή ακρίβεια, ο οποίος θα προκαλέσει καταστροφή για την Αρμενία».

Η Τουρκία τάχθηκε από την αρχή της σύρραξης στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν και δεσμεύτηκε να του παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη. 

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες εξελίξεις στο εμπόλεμο μέτωπο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν | VIDEO & Διαδραστικός Χάρτης

Με πληροφορίες από: Forbes, Southfront

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This