ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ρωσία | Ανάπτυξη διθέσιων μαχητικών πέμπτης γενιάς Su-57 για την εξαγωγική έκδοση του αεροσκάφους
Defence Redefined
Published on 19/06/2021 at 08:40

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και η εταιρεία Sukhoi Design Bureau, σχεδιάζουν να αναπτύξουν διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος Su-57 (PAK FA) πέμπτης γενιάς για την εξαγωγική διαμόρφωση του αεροσκάφους, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιούρι Μπορίσοφ την Τετάρτη (16/06).

«Υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό το αεροσκάφος και, κατά την άποψή μου, το ενδιαφέρον θα μεγαλώνει κάθε χρόνο καθώς ο ρωσικός στρατός εφοδιάζεται με αυτό το μοντέλο. Ξένοι πελάτες εξετάζουν πρώτα πώς λειτουργεί ένα συγκεκριμένο όπλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και η Sukhoi Design Bureau, σχεδιάζει να αναπτύξει ένα διθέσιο αεροσκάφος που θα ενισχύσει τη ζήτηση εξαγωγών για αυτό το μοντέλο… και μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετη ζήτηση », δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εργασίας του στην Περιφέρεια Primorye στη Ρωσική Άπω Ανατολή.

Διαβάστε επίσης: Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παρέλαβαν το πρώτο μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 – VIDEO

Ο διευθύνων σύμβουλος του κρατικού εξαγωγέα όπλων της Ρωσίας, Rosoboronexport, Alexander Mikheyev, δήλωσε στις αρχές Ιουνίου ότι πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έδειξαν ενδιαφέρον για το τελευταίο μαχητικό 5ης γενιάς Su-57.

 

Το Sukhoi Su-57 είναι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει όλους τους τύπους στόχων σε αέρα, ξηρά και θάλασσα. Το Su-57, σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35. Διαθέτει στοιχεία μείωσης ηλεκτρομαγνητικού ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή κλπ), γνωστά ως stealth. Σε αυτή τη λογική κινείται και η ενσωμάτωση των όπλων του σε 2 αποθήκες, εσωτερικά στην άτρακτο και σε ακόμη 2 θέσεις στις βάσεις των πτερύγων.

Ο οπλισμός του αεροσκάφους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και υπερηχητικούς πυραύλους όπως ο Kh-47M2 Kinzhal. 

Το Su-57 πέταξε για πρώτη φορά στις 29 Ιανουαρίου 2010 ενώ οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν το πρώτο μαχητικό το 2020. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις θα παραλάβουν 22 μαχητικά Su-57 έως τα τέλη του 2024 και ο αριθμός τους στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξηθεί σε 76 έως το 2028. Το Su-57 δοκιμάστηκε σύμφωνα με ρωσικές πηγές με επιτυχία πρόσφατα σε συνθήκες μάχης στη Συρία.

Το Su-57, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, θα καταστεί το πρώτο παγκόσμιος, διθέσιο μαχητικό πέμπτης γενιάς. 

Με πληροφορείς από: TASS

*Φωτογραφία τίτλου: © Andrei Shmatko

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Παραδίδονται σύντομα οι δύο νέες κορβέτες Grozny και Buiniy, στο Στόλο του Ειρηνικού

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This