ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Παράτυποι μετανάστες | 14 άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν στα Στροβίλια, βάρκα στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
Defence Redefined
Published on 30/07/2020 at 10:49

Μετανάστες από τη Συρία πέρασαν από τα Στροβίλια στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, ενώ βάρκα με άλλους παράτυπους μετανάστες βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, γύρω στα μεσάνυκτα, 15 άτομα από τη Συρία, 14 άνδρες και μία γυναίκα, πέρασαν από τα Στροβίλια και εισήλθαν στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, από άγνωστο μη εγκεκριμένο σημείο εισόδου.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βάσεων και κρατούνται ενώ αναμένεται να δώσουν καταθέσεις για το σημείο εισόδου τους στο έδαφος των Βάσεων καθώς και τον τρόπο άφιξης τους στα κατεχόμενα.

Οι Βρετανικές βάσεις προσπαθούν να εντοπίσουν το άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο από το οποίο πέρασαν οι παράτυποι μετανάστες.

Διαβάστε επίσης: Η Frontex επικαιροποίησε τα στοιχεία των παράνομων συνοριακών διελεύσεων για το Μάιο

Η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας συνεργάζεται στενά με τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά το θέμα των παράτυπων μεταναστών και αναμένεται ότι οι 15 Σύριοι, αφού πρώτα περάσουν από τεστ για κορωνοϊό, θα παραληφθούν από τις αρχές για να μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Εν τω μεταξύ λίγο πριν τις έξι το πρωί λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι εντοπίστηκε βάρκα με μετανάστες 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στην θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε η βάρκα στην οποία φαίνεται να επιβαίνουν περίπου δέκα άτομα, μετέβησαν δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας προσπαθούν να πείσουν τους μετανάστες να επιστρέψουν πίσω στην χώρα από την οποία προήλθαν. 

 Την υπόθεση διερευνά η Λιμενική Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας από 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου, κατόπιν…

Pin It on Pinterest

Share This