ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Frontex επικαιροποίησε τα στοιχεία των παράνομων συνοριακών διελεύσεων για το Μάιο

Defence Redefined
Published on 18/06/2020 at 08:55

H Frontex επικαιροποίησε σήμερα τα στοιχεία των παράνομων συνοριακών διελεύσεων, λόγω τεχνικού  προβλήματος που προέκυψε στα προηγούμενα στοιχεία της, τα οποία δημοσιεύθηκαν προ μερικών ημερών, λόγω  πρόσθετων περιστατικών που αναφέρθηκαν στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο. Ωστόσο συνεχίζει να μην περιλαμβάνει τις διελεύσεις στην Κύπρο για το Μάιο του 2020. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Frontext, τον Μάιο, ο αριθμός των ανιχνεύσεων στα κύρια μεταναστευτικά δρομολόγια της Ευρώπης ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα του προηγούμενου μήνα σε σχεδόν 3 500.

Ο συνολικός αριθμός των παράνομων συνόρων διέλευσης για τους πρώτους πέντε μήνες του 2020 έφτασε τα 30 800, 9% χαμηλότερα από το αντίστοιχο της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Υπήρξαν περίπου 100 ανιχνεύσεις στη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου τον Μάιο. Λόγω της καθυστερημένης αναφοράς, ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί, αλλά θα παραμείνει μεταξύ των χαμηλότερων ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή | 12.000 μετανάστες έστειλε τον Φεβρουάριο η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, περισσότερες από 11.500 παράνομες διαβάσεις συνόρων εντοπίστηκαν σε αυτήν τη διαδρομή, ή 34% λιγότερες από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Οι Αφγανοί παρέμειναν η κορυφαία εθνικότητα που εντοπίστηκε σε αυτήν τη διαδρομή μέχρι στιγμής φέτος.

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που διέσχισαν την Κεντρική Μεσόγειο τον Μάιο αυξήθηκε κατά 75% από τον προηγούμενο μήνα σε περίπου 1 300. Το σύνολο για τους πρώτους πέντε μήνες ξεπέρασε τις 5.700, σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από ό, τι την ίδια περίοδο του 2019. Οι τρεις κορυφαίες εθνικότητες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή Μπαγκλαντές, Σουδάν και Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της διαδρομής της Δυτικής Μεσογείου το Μάιο σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τον Απρίλιο σε περισσότερους από 650. Τους πρώτους πέντε μήνες, το σύνολο ανήλθε σε πάνω από 3.700, ή λιγότερο από το μισό του προηγούμενου έτους. Σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή φέτος ήταν Αλγερινοί.

Τέλος υπήρξαν περισσότερες από 900 παράνομες διαβάσεις συνόρων σε στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων τον Μάιο, 10 φορές πάνω από τον προηγούμενο μήνα. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2020, το σύνολο αυξήθηκε κατά 50% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους σε 6 900.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This