SOCOM | Επιθυμία για συστήματα στοχοποίησης τύπου NLOS σε Αγώνα Κατοικημένων Τόπων
Andreas Pogiatzi
Published on 24/10/2023 at 12:12

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, του Αμερικανικού Στρατού (SOCOM), βρίσκεται στην αναζήτηση νέων συστημάτων στοχοποίησης, πέραν του οπτικού ορίζοντα (NLOS), για την υποβοήθηση του έργου των Ειδικών Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις που αφορούν Αγώνα Κατοικημένων Τόπων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο Sam.gov, η SOCOM αποκάλυψε σχέδια για μελέτες βιωσιμότητας και ταχείας δημιουργίας πρωτοτύπων. Η SOCOM, μέσω του προγράμματος SOF Warrion, το οποίο συνεργάζεται με τον τεχνολογικό κόμβο SOFWERX, θέλει να εντάξει στην ανάπτυξη αυτών των συστημάτων συμμετέχοντες από τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο, τα εθνικά εργαστήρια και άλλους κυβερνητικούς εταίρους.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με ανοικτή αρχιτεκτονική, που θα επιτρέπουν τη γρήγορη, ακριβή, ελεγχόμενη από τον χειριστή στοχοποίησης πέραν του οπτικού ορίζοντα (NLOS) σε αστικά, επιτηρουμενα περιβάλλοντα.

Διαβάστε επίσης: Microsoft | Ο Αμερικανικός Στρατός προμηθεύτηκε πρωτότυπα της πιο προηγμένης έκδοσης του συστήματος IVAS

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης με σταθερούς και κινητούς αισθητήρες αλλάζουν τη δυναμική των σχέσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων σε Αγώνα Κατοικημένων Τόπων. Οι αυτόνομες πλατφόρμες και οι αισθητήρες έχουν καταστήσει πολύ δύσκολες τις επιχειρήσεις σε στατικές, σταθερές τοποθεσίες με τη χρήση μόνο της οπτικής επαφής (LOS)», αναφέρει.

Η προβλεπόμενη λύση είναι η δημιουργία νέων δικτύων αισθητήρων και τεχνολογιών υποστήριξης που επιτρέπουν την «εικονική» στοχοποίηση πέραν της οπτικής επαφής, επιτρέποντας στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων να παραμένουν σε μη εκτεθειμένες θέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η SOCOM ενδιαφέρεται για αισθητήρες που μπορούν να παρέχουν «μοναδικά διακριτικά δεδομένα» για να βοηθήσουν στην απόκτηση λύσεων στοχοποίησης ΝLOS, πλατφόρμες οι οποίες θα μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο αυτών των αισθητήρων και στη μορφοποίηση δεδομένων, όπως επίσης και τη διαλειτουργικότητα με διάφορους αισθητήρες όπως ραντάρ, ηλεκτρο-οπτικά σύνολα κτλπ. 

Άλλοι τομείς εστίασης της SOCOM, περιλαμβάνουν τη δικτύωση δεδομένων, την επεξεργασία δεδομένων, την οπτικοποίηση δεδομένων, στην ανάλυση δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Διαβάστε επίσης: Ολλανδία | Διεθνής σύνοδος στη Χάγη για τη θέσπιση κανόνων χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στον στρατιωτικό τομέα

Για το στοιχείο AI των δικτυωμένων συστημάτων, η SOCOM αναζητά αλγόριθμους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ομαδοποιήσουν, να συσχετίζουν και να συγχρονίζουν τα δεδομένα για να δημιουργήσουν μια πλήρη, ακριβή και λειτουργική κοινή εικόνα για αξιόπιστη αναγνώριση στόχου. 

Αυτό περιλαμβάνει την ενεργοποίηση αυξημένου ρυθμού αναγνώρισης των επιδιωκόμενων στόχων, καλύτερη διάκριση των δολωμάτων (decoy) και τη δυνατότητα διατήρησης κλειδωμένων στόχων κατά τη διάρκεια ελιγμών σε τρισδιάστατο χώρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η SOF Warrior σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις επικείμενες μελέτες επιβιωσιμότητας και την ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων για να εξετάσει τις απαιτήσεις και να πραγματοποιήσει αξιολογήσεις τεχνολογίας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάθεση συμβάσεων.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Μετά από την προεπιλογή, οι μελέτες σκοπιμότητας ή η ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ήδη από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: “Homo robocopus” | Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα ; VIDEO και Ενδεικτική λίστα δυνατοτήτων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This