ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Rheinmetall | Survivor R το νέο τακτικό όχημα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας
Defence Redefined
Published on 01/02/2022 at 18:50

Η Rheinmetall πρόκειται να προμηθεύσει τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία με ένα το νέο τακτικό όχημα Sonderwagen 5.

Η Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) είναι ο ανάδοχος για την προμήθεια 55 θωρακισμένων οχημάτων πολλαπλών χρήσεων τύπου Survivor R, γνωστά ως Sonderwagen 5.

Η παραγγελία περιλαμβάνει παραλλαγές του συγκεκριμένου τύπου οχήματος για τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Το Survivor R πρόκειται να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του, το Sonderwagen 4, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από 35 χρόνια. 

Εντός του 2022 προγραμματίζεται η παράδοση δύο οχημάτων, τα οποία θα υποβληθούν σε εκτεταμένες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους πιστοποίησης των χαρακτηριστικών προστασίας. Η παράδοση των οχημάτων παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 και να ολοκληρωθεί έως το 2026.

Η Rheinmetall ανέπτυξε το Survivor R σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής οχημάτων Achleitner της Αυστρίας, η οποία θα έχει ρόλο υπεργολάβου στο ανατεθέν έργο. Η τελική συναρμολόγηση και μεταφορά των οχημάτων παραγωγής θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Rheinmetall στο Κάσελ. 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Survivor R συμπεριλαμβάνουν:

  • Σασί φορτηγού MAN 4×4 υψηλής απόδοσης
  • Τελική ταχύτητα: 100 χλμ/ώρα
  • Βάρος: 15 τόνοι 
  • Μήκος: 6.5 μέτρα
  • Πλάτος: 2.5 μέτρα
  • Ύψος: 2.7 μέτρα
  • Πλήρωμα: Μέχρι 10 άτομα
  • Πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
  • Κινητήρας:  Εξακύλινδρος MAN 6.9 λίτρων 330 ίππων

Διαβάστε επίσης: EDEX 2021 | H Αίγυπτος αποκαλύπτει το Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο 4×4 Τακτικό Όχημα Temsah-5

Ανάλογα με το δεδομένο επίπεδο απειλής, το θωρακισμένο αμάξωμα μπορεί να εξοπλιστεί μεμονωμένα με πρόσθετα (add-on) στοιχεία θωράκισης, ενώ το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα παρέχει αξιόπιστη προστασία από εχθρικά πυρά, επιθέσεις τύπου IED, χημικούς, βιολογικούς, ραδιολογικούς και πυρηνικούς παράγοντες (ΧΒΡΠ), ακόμη και από ακραίες κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες και επικίνδυνα υλικά. 

Το εσωτερικό είναι καλά φωτισμένο, εργονομικά σχεδιασμένο και αρκετά ευρύχωρο για να μεταφέρει έως και δέκα άτομα με τον ατομικό τους εξοπλισμό καθώς και ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού επικοινωνίας, και διοίκησης και ελέγχου.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συστηματική χρήση σειριακά παραγόμενων, τυπικών εμπορικών και στρατιωτικών εξαρτημάτων έχει οδηγήσει σε ένα όχημα με λογικές τιμές. Αυτό καθιστά το Survivor R μια οικονομικά αποδοτική, εύκολη στη συντήρηση πλατφόρμα οχήματος με χαμηλό κόστος κύκλου ζωής και εξαιρετική επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης: SBA | Παραλαβή 6 θωρακισμένων BMW για τις ανάγκες αστυνόμευσης – VIDEO & Φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This