ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Υποβρύχιο ΝΗΡΕΥΣ | Ο αθέατος κυνηγός του Αιγαίου και το πλήρωμα του – VIDEO
Defence Redefined
Published on 16/06/2020 at 11:17

Ένας από τους βασικότερους πυλώνες για την εξασφάλιση της θαλάσσιας κυριαρχίας, αποτελούν τα υποβρύχια του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Με τις ικανότητες τους, προβάλουν την πολεμική ισχύ και αποτροπή εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, αφού διαθέτουν πεδίο δράσης ολόκληρη την Μεσόγειο. 

Το πλήρωμα του υποβρυχίου ΝΗΡΕΥΣ, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και στην εκπομπή “Με Αρετή και Τόλμη”, περιγράφοντας την εμπειρία, το να επιχειρείς στα βάθη της θάλασσας. 

Ο ΝΗΡΕΥΣ, ο αθέατος κυνηγός του Αιγαίου, είναι το δεύτερο στη σειρά των 4 Υποβρυχίων τύπου “ΓΛΑΥΚΟΣ” που κατασκευάστηκαν για το Πολεμικό Ναυτικό. Κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία της HDW (Howaldtswerke-Deutsche Werft) στο Κιελο της Γερμανίας. Καθελκύσθηκε την 9 Ιουνίου 1971. Την 19 Ιουνίου 1972 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος και εντάχθηκε στη δύναμη των Υποβρυχίων. 

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Ένταξη του υποβρυχίου “Πρίγκιπα Βλαντίμιρ” στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας- VIDEO

Το όνομα “ΝΗΡΕΥΣ” προέρχεται από την ομώνυμη θεότητα της αρχαιότητας. Ήταν γιος του Πόντου και της Γαίας. Σύμφωνα με τη μυθολογία ζούσε στα βάθη της θάλασσας μαζί με τις 50 κόρες του, τις επονομαζόμενες Νηρηίδες.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This