Τραγωδία στη Σάμο – Δύο νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου
Defence Redefined
Published on 14/07/2022 at 15:34

Νεκροί είναι, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σάμο στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά του νησιού.

Πρόκειται για τον ΄Ελληνα σύνδεσμο και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή .

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Παράλληλα συνεχίζεται ο αγώνας για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μάχη να ελέγξουν περιμετρικά τη δασική πυρκαγιά έδιναν όλη τη νύχτα επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, συνεπικουρούμενοι από μηχανήματα του ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα είναι πολύ καλύτερες με τους ανέμους να έχουν στραφεί σε ήπιους ανατολικούς, γεγονός που διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης. Από το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Σημειώνεται ότι επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στην Αγία Κυριακή που χθες είχε εκκενωθεί προληπτικά. Σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, συνολικά στη Σάμο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που ήρθαν στη Σάμο από την Αττική, 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ | Πτώση ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής στη Σάμο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This