Το ΚΥΣΕΑ ξήλωσε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ – Επιστολή με αιχμές – Ορισμός νέου Αρχηγού
Defence Redefined
Published on 19/03/2023 at 13:34

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το ΚΥΣΕΑ, ενέκρινε ομόφωνα και διά περιφοράς την παύση του Κωνσταντίνου Σκούμα από την θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ακολούθως, με επιστολή του,  απερχόμενος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αφήνει αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποπομπή του. 

Συγκεκριμένα, ο κ.Σκούμας σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ό,τι “στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου, ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής. Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου”.

Νέος Αρχηγός της Αστυνομίας, ορίστηκε ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Διαβάστε επίσης: Παραμένει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Στρατηγός Φλώρος – Αλλαγή ηγεσίας σε ΓΕΣ και ΓΕΝ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This