ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε για πρώτη φορά τις απώλειες του από τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Defence Redefined
Published on 08/12/2020 at 11:28

Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει ότι έχασε σχεδόν 2.800 στρατιώτες, σε 44 ημέρες κατά την διάρκεια του πολέμου με τις αρμενικές αμυντικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Αζερμπαϊτζάν αποκάλυψε απώλειες του.

Για τον λόγο αυτό, η αστυνομία στο Αζερμπαϊτζάν έκλεισε δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας Μπακού, ενώ οι περαστικοί σταματούσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύγκρουσης.

Φορό τιμής απέτισε και ο πρόεδρος της χώρας Ιλχάμ Αλίγεφ που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Αιώνιας Φλόγας για τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν.

Στο πεδίο, εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης παρακολουθούν και πραγματοποιούν εργασίες επισκευής πολυκατοικιών, σχολείων και νηπιαγωγείων μετά το καταστροφικό πέρασμα του πολέμου που κατέστρεψε πολλά κτίρια και κοινωνικές υποδομές.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Κάτι τρέχει στο Γερεβάν με τις ρωσικές σημαίες – Φωτογραφίες

Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν θα επισκεφθεί στις 9 Δεκεμβρίου ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ξένου αρχηγού κράτους στο Αζερμπαϊτζάν μετά την κατάπαυση του πυρός στις αρχές Νοεμβρίου

Από την πλευρά της, η Αρμενία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση. Πολίτες που διαφωνούν με τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Πασινιάν διαδηλώνουν και καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Δυναμικά φαίνεται να βγαίνει στο προσκήνιο ο πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν ο οποίος μέχρι πρότινος κρατούσε χαμηλό προφίλ.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί και επισκέφθηκε τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης: Αραγίκ Χαρουτουνιάν | “Δεν ξέρω πως η ιστορία θα αξιολογήσει αυτή την απόφαση” – Οι λόγοι που οδήγησαν στην ήττα – VIDEO

Με πληροφορίες από euronews.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This